Városlista
2023. március 24, péntek - Gábor, Karina

Hírek

2012. Február 04. 07:34, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Senki ne induljon útnak - a katasztrófavédelem készen áll

Senki ne induljon útnak - a katasztrófavédelem készen áll

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt kéri, senki ne induljon útnak autóval azokban a megyékben, amelyekben intenzív havazásra lehet számítani.

Ismét több helyen segítettek a rendőrök a hideg időjárás miatt – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) péntek éjjel a police.hu oldalon.

A katasztrófavédelem péntek esti, az MTI-hez is eljuttatott közleményében azt írta, hogy aki mégis elindul, az fokozott óvatossággal közlekedjen, figyelje a katasztrófavédelem közleményeit, valamint vigyen magával hóláncot, hólapátot és egyéb téli felszerelést. Hóvihar közeledtekor pedig álljon meg az első településen és maradjon ott a vihar végéig – tették hozzá.

Aki bajba kerül, hívja a tűzoltóságot (105) vagy az általános segélyhívót (112), és minden esetben közölje, hogy történt-e személyi sérülés és mi a pontos tartózkodási helye. Jelezték: a katasztrófavédelem, a rendőrség, a mentők és a közútkezelő egységei készen állnak a szükséges beavatkozásokra

Pénteken kora este a Dél-Dunántúlon, illetve a Dél-Alföldön havazott, Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-nek azt mondta, eddig ezeken a területeken mintegy 5 centiméter friss hó hullott, de szombat estig 30 centi hó várható, egyes területeken félméteres hóvastagság is kialakulhat.

A meteorológiai szolgálat a havazás miatt nyolc megyére (Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád, Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg) harmadfokú figyelmeztető jelzést adott ki, mert egy nap alatt több mint 30 centiméter hó hullhat. Hófúvás miatt Borsodban és Szabolcsban van harmadfokú figyelmeztetés érvényben.

Vaddisznók a városban

Az M3-as autópálya fővárosból kifelé vezető oldalán, a 40-es kilométernél egy jármű állt a műszaki sávban, amelyben apa és fia ült. A Gödöllői Autópálya Alosztály munkatársai ellenőrizték a járművet, amikor az autóvezető kérdésükre elmondta, hogy kifogyott az üzemanyag, és nem tudnak tovább menni. A járőrök a férfit a legközelebbi üzemanyagtöltő állomásra vitték, majd visszaszállították az autójához, aki a vásárolt üzemanyag betöltése után tovább tudott haladni.

A kora esti órákban Visegrádon balesetet előztek meg a járőrök. A város lakott területére ugyanis – feltehetően a hideg időjárás miatt – vaddisznók tévedtek. Tahitótfalu arra járőröző rendőrei az illetékes erdészet szakembereivel közösen az állatokat biztonságos területre terelték.

Péntek este a Göd Alsón lévő MÁV-állomáson állampolgári bejelentést követően jelentek meg a Dunakeszi Rendőrkapitányság munkatársai, ahol egy 49 éves férfit igazoltattak. A férfi kérdésükre elmondta, hogy hajléktalan, nincs hova mennie, de nagyon fázik és a rendőrök segítségét kérte. A járőrök azonnal értesítették a helyi Vöröskereszt munkatársát, akik a férfit elszállították.

A VOLÁN pályaudvarai Fóton, Gödöllőn és Cegléden a rendkívüli időjárásra való tekintettel melegedőként nyitva tartanak, akinek szüksége van rá, vegye igénybe ezeket a helyeket az esetleges tragédiák elkerülése érdekében – hívja fel a figyelmet a PMRFK, hozzátéve, hogy akinek szüksége van rá, a pályaudvarokon a polgárőrök és a visszatérő ellenőrzéseket tartó rendőrök segítségét egyaránt kérheti.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 24. 15:35, péntek | Belföld

Beérte Portugáliáét az egy főre jutó magyar GDP, vásárlóerő paritáson

Magyarország az elmúlt évben is folytatta a felzárkózást, a baloldali gazdasági szakértők \"károgása\" és a jegybanki vélemények ellenére az európai uniós átlag 75 százalékáról 77 százalékára emelkedett a magyar GDP -

2023. Március 24. 12:27, péntek | Belföld

Úgy be volt rúgva, hogy állni se bírt, mégis a volán mögé ült - Videó

A rendőrök továbbra is hangsúlyozzák, hogy ne vezessen gépjárművet, ha alkoholt, vagy bódító hatású szert fogyasztott a vezetés megkezdése előtt!

2023. Március 24. 09:21, péntek | Belföld

Lakáshitel törlesztésére is alkalmas lehet az egészségpénztári befizetés

Lakáshitel törlesztésére is alkalmas lehet az egészségpénztári befizetés és az utána járó szja-visszatérítés, utóbbi mértéke egy házaspárnál 10 éves távlatban meghaladhatja a 2 millió forintot is.

2023. Március 24. 07:09, péntek | Belföld

Novák Katalin: addig van magyar jövő, amíg vannak gyermeket vállalók Magyarországon

Addig van magyar jövő, amíg vannak olyanok, akik gyermeket vállalnak Magyarországon - mondta Novák Katalin köztársasági elnök csütörtökön Kaposváron.