Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2018. Április 23. 13:23, hétfő | Helyi
Forrás: Arrabonamédia

SEO hibák – mire érdemes odafigyelni

SEO hibák – mire érdemes odafigyelni

A SEO (search engine optimization) a digitális marketing elterjedésével a pálya szélére került.

Ahelyett, hogy kulcsszavakra, linkekre, címkékre, azaz technikai tényezőkre pazarolnánk az időt, van lehetőségünk fizetett hirdetések, tartalom és közösségi média alkalmazására is fókuszálni.

A SEO egyre fontosabb szerepet játszik az oldal összesített teljesítményében, annak ellenére, hogy erre kevesebb figyelmet fordítanak. Oldalunkat egy következő szintre emelhetjük az on-site, off-site optimalizálás segítségével (növelhetjük a helyezést, nagyobb forgalmat érhetünk el, a konverziós arányt támogathatjuk). A SEO-t viszont egyszerűbb elméletben jól végezni, mint a gyakorlatban. A Google egyre jobban fejlődik, és több algoritmus frissítést bocsát ki. Nehéz egyszerre optimalizálni az oldalt a frissítéseknek megfelelően és egyúttal a csúcson megmaradni.

A SEO szakértők az elkövetkező változásokra és frissítésekre igyekeznek felkészülni. A valódi probléma azonban, hogy lemaradnak az újdonságokról, miközben attól félnek, hogy alapvető hibákat követnek el. A .htaccess-ről bizonyára hallott már az, aki SEO-ból él, egy olyan konfigurációs fájl, amelyet egyedi irányelvek tárolására használnak. Blokkolják, vagy hozzáférést biztosítanak a webhely dokumentum könyvtáraihoz. Fontos, hogy a .htaccess fájl használatát ismerjük, hiszen segítségével tisztább URL-eket lehet generálni, egy kidolgozottabb sitemap-et lehet készíteni, javítani lehet a cachelés-en, hogy a betöltési időt csökkentsük. A .htaccess a webhely indexelési folyamatának csiszolásához szükséges eszköz, egy ideiglenes esetben a magasabb SERP helyezés elérésére. Ahhoz, hogy egy .htaccess fájt be tudjunk állítani a megfelelő módon, igazi profiknak kell lenni, hiszen akár egyetlen hiba is elég ahhoz, hogy beláthatatlan következményekkel szembesüljünk.

A WordPress, Joomla, Drupal – azaz a CMS platformok – az optimalizálási erőfeszítéseket veszélyeztetik. Olyan beépített funkciókkal rendelkeznek ezek az eszközök, amelyekkel be lehet állítani, hogy ne nézze át a weboldalt. A legrosszabb SEO hibák közé tartozik, ha nyitva hagyjuk a robots.txt fájlt, hiszen ez súlyos titoktartási problémákhoz vezethet, akár az egész oldalt elveszíthetjük az adatok megsértésével. Amennyiben kezdők vagyunk, fordítsunk elég időt a robots.txt fájl felállítására és kezelésére.

Címkék: seo, webdesign

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 15:59, vasárnap | Helyi

Középiskolások Buzánszky Jenő Emléktornája Dombóváron

A Buzánszky Jenő Sportkomplexum 2022-ben átadott műfüves pályáján ismét megrendezésre került a legendás dombóvári futballista tiszteletére a középiskolások tornája.

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.