Városlista
2022. december 8, csütörtök - Mária

Hírek

2022. Szeptember 24. 17:00, szombat | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Sétával és tánccal az Alzheimer ellen

Sétával és tánccal az Alzheimer ellen

A dombóvári Alzheimer Café és a Senior Örömtánc formáció közösen szervezett programokat az Alzheimer Világnap alkalmából szeptember 21-én.

A „Tánccal a demenciával élőkért" felhívás kapcsán országszerte több száz szenior örömtáncos táncolt együtt - a helyiek a Dombóvári Művelődési Ház előtti téren -, ezzel is felhívva a figyelmet az Alzheimer-kórban szenvedők növekvő számára. A program házigazdája Frucht Ferenc táncterapeuta volt.

A Dombóvári ESZI és az Őszikék Idősek Klub közösen szervezett szolidaritási sétát a Szigeterdőben. A programon részt vettek az Őszikék Idősek Klubja tagjai, a házi segítségnyújtásban részesülők közül néhány ellátott, a dombóvári Alzheimer Café szervezője, a Dombóvári Eszi munkatársai, Horváth Józsefné és Gyarmatiné Kiss Éva önkormányzati képviselők. A program célja a demenciára való figyelemfelhívás, a „Nem vagy egyedül" mottó jelképezi azt az együttérzést, amely a demenciával élők és az őket gondozó családtagok felé irányul.

A séta az egyik lehetséges megelőzési módja a demencia kialakulásának. A klubban napi rendszerességgel szerveznek mozgással összefüggő foglalkozásokat, a tegnapi a szigeterdei sétával egy szabadban töltött aktív időtöltés volt - tájékoztatott Várkonyi Lászlóné intézményvezető.

A sétát követően pogácsa és gyümölcslé várta a résztvevőket a Dombóvári Vállalkozók Egyesülete jóvoltából, almát és banánt Bogdán László önkormányzati képviselő, vállalkozó ajánlott fel.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 08. 09:25, csütörtök | Helyi

Rengeteg csillogó szempár várta a Mikulást és a Bolhazsák zenekar koncertjét

A legkisebbek szüleikkel együtt várták a Mikulást december 6-án kora délután.

2022. December 07. 13:36, szerda | Helyi

Dombóvár szervezi a Szívegyesületek Országos Találkozóját 2023-ban

Az egyesület nagy lelkesedéssel kezdte meg a munkát. A sportesemény 2023. augusztus 25. és 27. között kerül megrendezésre, közel háromszáz résztvevővel.

2022. December 07. 08:12, szerda | Helyi

Ajándékot kaptak a szabályos autósok

Mikulásnapi meglepi Dombóváron.

2022. December 06. 08:18, kedd | Helyi

Dombóvár - Advent második vasárnapja

Az ünnepi rendezvényt a a Dombóvári József Attila Általános Iskola és a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium diákjainak adventi előadása nyitotta meg.