Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2018. Október 17. 09:41, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Sikeres volt a 27. Újdombóvári Őszi Fesztivál

Sikeres volt a 27. Újdombóvári Őszi Fesztivál

A József Attila Általános Iskola nevelőközössége 27 évvel ezelőtt rendezte meg az oktatási intézmény diákjainak első szüreti felvonulását,

mely mára a településrész legtöbb érdeklődőt vonzó kulturális-szórakoztató programjává nőtte ki magát.

Időközben a szervezők köre is kibővült a város önkormányzatával, a Tinódi Ház Nkft-vel és a Földi István Könyvtárral azért, hogy a korábbiaknál színesebb és magasabb színvonalú rendezvénnyé váljon hozzáértő szakemberek segítségével az Újdombóvári Őszi Fesztivál.

A szokásokat követve a délelőtt ezúttal is a gyerekeké, a szülőké és a pedagógusoké volt. Az előbbiek különböző kézműves foglalkozásokon próbálhatták ki az ügyességéket, majd anyukáikkal, apukáikkal és testvéreikkel együtt sportversenyeken vehettek részt. Voltak olyanok, akik bográcsokban ebédet főztek a tanulóknak, mások pedig ellátogattak a Százszorszép Óvodába, ahol Szabó Loránd polgármester és Kiss Béla alpolgármester nyitotta meg Kiss Albert szekszárdi fotográfus „Boron-Át” című kiállítását. A fényképeken természetesen az „isteni nedű” volt a főszereplő, amit a tolnai megyeszékhely domboldalain lévő szőlőültetvényeken, pincék mélyén és a présházak előtt örökített meg az alkotó.
A hatalmas tömeget vonzó program addig is vidám hangulata kora délután ért a csúcspontjára, amikor a város polgármestere az alkalomhoz illő szüreti ruhában, kezében egy pohár borral lépett a színpadra azért, hogy ünnepélyesen is megnyissa az Újdombóvári Őszi Fesztivált. Szabó Loránd elmondta, hogy a város önkormányzata sikerrel járt egy olyan pályázaton, amit a magyar állam hirdetett meg és az Európai Unió támogatásának köszönhetően jelentős támogatást nyert el a város 2018-as és 2019-es nagyrendezvényeinek finanszírozására. Ebből a keretből származó pénzzel járult hozzá a képviselő-testület az Újdombóvári Őszi Fesztivál idei lebonyolításához.
- Tesszük ezt azért, hogy Önök is érezzék azt a kreativitást, aktivitást és dinamizmust, mely a városunkra jellemző - emelte ki az önkormányzati vezető. - Arra szeretnénk ösztönözni a település valamennyi lakóját, hogy vegyenek részt azokon a különböző művészeti-kulturális-szórakoztató programokon, melyek a helyi közösség erősítését szolgálják. Ne azon gondolkodjanak a fiatalok és az idősebb korosztály tagjai, hogy máshol az itteninél jobb élni, mert a mai nap is azt bizonyítja, hogy Dombóváron igenis van lehetőség és jövő. Elődeink 1919 nyarán alapították meg Újdombóvárt, tehát a településrész egy év múlva lesz 100 esztendős. Ezt a kerek jubileumot, valamint az ugyancsak jövőre 75 éves templomot és a 85 éves iskolát egy hatalmas dzsemborival kívánjuk megünnepelni. A településrész két képviselőjével, Kiss Bélával és Berta Jánossal, az oktatási intézmény igazgatójával, valamint a katolikus egyház vezetőivel azon dolgozunk, hogy minél több városlakó számára tegyük emlékezetessé a 2019-re tervezett rendezvényeket.
A köszöntő után Németh Antal kisegítő lelkész megáldotta az új kenyeret és az őszi terményeket, majd Habler Péter kisbíró rigmusai után Nyári Éva ifjú táncosai adtak műsort, aztán kezdetét vette a szüreti felvonulás. A hagyományokkal szakítva ezúttal nem feldíszített hintókon, lovas kocsikon, gépjárműveken és bicikliken tették meg a szokásos körutat a résztvevők, hanem gyalog. A József Attila Általános Iskola jelmezbe öltözött diákjain kívül a városban működő civil szervezetek és különböző tánccsoportok tagjai, gólyalábasok, muzsikusok, valamint ostorcsattogtató betyárok is beszálltak az utcákon és tereken kígyózó menetbe.
Az oktatási intézmény udvarán felállított színpadról zenészek, énekesek, táncosok és mazsorettek szórakoztatták a sok száz főnyi közönséget. Az est sztárvendége a Band Of Streets volt, a Pécsről érkezett együttes indulókkal és vidám dalokkal lépett a publikum elé. Népszerű volt a sok játékot felvonultató vidámpark, illetve a kirakodóvásár is. Az Újdombóvári Őszi Fesztivál ezúttal is látványos tűzijátékkal zárult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.

2024. Május 08. 09:34, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre megelőzés céljából. Majd tervezetten egy hónapon belül megismétlésre kerül.

2024. Május 07. 08:24, kedd | Helyi

Dombóvár egyik legnagyobb sportolójára emlékeztek

Buzánszky Jenő 99 évvel ezelőtt, 1925. május 4-én született Újdombóváron.

2024. Május 06. 08:15, hétfő | Helyi

Szivárvány Óvoda családi délután a klímavédelem jegyében

A Dombóvári Szivárvány Óvoda családi délutánt tartott a klímavédelem jegyében április 26-án.