Városlista
2020. szeptember 23, szerda - Tekla

Hírek

2020. Augusztus 11. 18:28, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Sikeresen vizsgáztak a kurdi önkéntes tűzoltók az újraminősítő gyakorlatukon

Sikeresen vizsgáztak a kurdi önkéntes tűzoltók az újraminősítő gyakorlatukon

Továbbra is önállóan beavatkozó tűzoltó egyesületként működhetnek tovább a kurdiak önkéntesei, az augusztus nyolcadikán, délelőtt kilenc órakor kezdődő sikeres gyakorlatukat követően.

A gyakorlat alkalmával a tűzoltó egyesület szakmai felkészültségét, a beavatkozást irányító személy tűzoltás vezetési feladatok ellátására vonatkozó alkalmasságát, továbbá az eszközök, felszerelések bevethetőségét és azok szakszerű használatát vizsgálták.

A feltételezés szerint a Kurdi Napsugár Óvoda konyha helyiségében, a tűzhelyen felejtett forró olaj ráfröccsent és meggyújtotta a környezetében található éghető anyagokat. A lángok gyorsan átterjedtek a szomszédos csoportszoba helyiségébe, amely füsttel telítődött. A szobában rekedt egy sérült, mozgásra képtelen személy. A keletkezett füst és lángok az ingatlan többi helyiségét is fenyegették. A beavatkozást tovább bonyolította, hogy az oltási munkálatok alkalmával a kazánház pincéjében felgyülemlett oltóvíz az épület állagát veszélyeztette. Mindezek mellett az intézmény udvarán egy megdőlt, kiszáradt fa jelentett kockázatot az ott tartózkodó gyerekek és dolgozók testi épségére.

A kiérkező kurdi önkéntesek a felderítést követően, három vízsugár megszerelésével körülhatárolták a tűzzel érintett területet. Az közművek elzárása után, teljes légzésvédelmi felszerelésben behatoltak az ingatlan füsttel telt helyiségeibe, ahol vízsugárral biztosítva azonnal megkezdték a sérült személy mentését. A kommunikáció a beavatkozás kezdetétől az állomáshelyre történő bevonulásig egyértelműen zajlott a beavatkozó egységek között. Az összetett beavatkozás műszaki mentésében részt vevő állomány a pincében összegyülemlett oltóvíz kiszivattyúzása mellett a veszélyes fa eltávolításáról sem feledkezett meg.

A gyakorlatot az illetékes Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka: Dávid Sándor tű. alezredes mellett dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese és Bán Attila tű. ezredes tűzoltósági főfelügyelő kísérték figyelemmel. A főfelügyelő úr értékelése után az igazgatóhelyettes úr megfelelőnek minősítette a kurdiak összehangolt gyakorlatát. Az ismétlődő, sikeres minősítő gyakorlat után Kurd lakosai továbbra is nyugodtan hajthatják álomra a fejüket. Gratulálunk az önkénteseknek.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 22. 13:34, kedd | Helyi

Autót lopott, lebukott, a rendőrök a kocsit is lefoglalták

A Dombóvári Rendőrkapitányságon folytatnak büntetőeljárást egy 42 éves helyi férfival szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

2020. Szeptember 21. 13:00, hétfő | Helyi

Unokázós csalók bukkantak fel Dombóváron

Idős személyeket próbáltak tévedésbe ejteni.

2020. Szeptember 21. 08:19, hétfő | Helyi

A buszmegállóban várakozva lopta el ismerőse pénzét

A dombóvári rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 55 éves naki nővel szemben folytattak lopás vétség elkövetése miatt.

2020. Szeptember 17. 22:34, csütörtök | Helyi

A Kaposmenti Magazin szeptember 15-i adása

Vállalkozói fórum a szakképzésről, Dombóvár díszpolgára lett Molnár István, új játszótér Kurdon, helyi fotósok alkotásaiból nyílt kiállítás a Tinódi Házban.