Városlista
2021. szeptember 24, péntek - Gellért

Hírek

2016. November 19. 05:20, szombat | Kék hírek
Forrás: mti

Sodrófával pénzt rabolt, mehet a fegyházba

Sodrófával pénzt rabolt, mehet a fegyházba

Jogerősen öt év fegyházbüntetést kapott egy 25 éves férfi, aki fiatalkorú társával tavaly decemberben sodrófával fenyegetőzve rabolta ki a szentpéterúri kocsma pultosát

- tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője pénteken az MTI-t. Beznicza Árpád a csütörtöki ítéletről beszámolva közölte: a 25 éves férfi és 17 éves társa tavaly decemberben úgy döntött, elveszi a szentpéterúri kocsma pultosának táskáját, amikor a férfi hazafelé indul zárás után.

A két tettes magához vett egy sodrófát, és amikor a pultos elindult, az idősebb férfi "rablás" felkiáltással rátámadt. A sodrófával tarkón ütötte áldozatát, majd elvette a táskáját és társával együtt elfutott.

A rablók a zsákmányul megszerzett 162 ezer forintot egymás között elosztották és el is költötték, a sértett táskáját pedig - amelyben az iratai és némi készpénzt tartalmazó pénztárcája volt - elégették.

A Zalaegerszegi Járásbíróság az elsőrendű vádlottat felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettében, valamint okirattal visszaélés vétségében mondta ki bűnösnek, amiért öt év fegyházbüntetést szabott ki. Fiatalkorú társát bűnsegédként ítélte egy év és 10 hónap szabadságvesztésre, de ennek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet mindkét vádlott esetében jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 23. 11:51, csütörtök | Kék hírek

Huszonegy elfogatóparancs volt érvényben ellene, elfogták

Elfogtak egy több éve bujkáló férfit, aki ellen már huszonegy elfogatóparancs volt érvényben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön a police.hu oldalon.

2021. Szeptember 22. 15:03, szerda | Kék hírek

Elítélték a Sárváron több autót felgyújtó férfit

Közveszély okozás bűntette, továbbá garázdaság és rongálás vétsége miatt három év börtönnel sújtotta a Sárvári Járásbíróság azt a férfit, aki 2020. december 17-én éjszaka több autót felgyújtott Sárváron

2021. Szeptember 22. 11:06, szerda | Kék hírek

Megölte várandós feleségét

Befejezték a nyomozást a rendőrök az ellen a domaszéki férfi ellen, aki megölte várandós feleségét.

2021. Szeptember 22. 09:02, szerda | Kék hírek

Hamis segélyhívás miatt ítéltek el egy férfit

Jogerősen 21 napi elzárásra ítéltek kedden Lentiben egy férfit, aki egy nappal korábban egy tömegverekedésről szóló hamis bejelentéssel riasztotta Csesztregre a rendőröket és a mentőket