Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Július 14. 07:08, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Sokan megsérültek egy buszbalesetben az M5-ös autópályán

Sokan megsérültek egy buszbalesetben az M5-ös autópályán

Salzburgból tartott Bulgáriába az egyik nemzetközi társaság autóbusza, amely keddre virradóra az M5-ös autópályán a 133-as kilométer közelében a Szeged felé vezető oldalon árokba hajtott és felborult.

Az utasok szerint egy osztrák állampolgár kivételével valamennyien bolgárok voltak. A járművön – elmondásuk alapján – a két sofőr mellett 37 utas ült. Két fiatalabb lány arról számolt be, már aludtak, és arra ébredtek csak föl, hogy a busz letér a sztrádáról és felborul.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Szenti Szabolcs elmondta, a helyszínről a mentők huszonegy embert szállítottak kórházba, hét embert súlyos, egyiküket életveszélyes sérülésekkel. Az MTI információi szerint a sérültek Szegedre, Kecskemétre és Szentesre kerültek.

A kórházi ellátásra nem szoruló utasokat Kistelekre szállítják, ők ellátást kapnak, és ott várhatják meg, amíg Szabadkáról mentesítőjárat érkezik értük. Ezzel a busszal folytathatják útjukat azok is, akik állapota nem teszi szükségessé a hosszabb kórházi ellátást.

A busz az autópálya melletti árokban feküdt az oldalán, első szélvédője kitörött, a jármű mellett mindenfelé az utasok személyes tárgyai hevertek. A helyszínre több tűzoltó egység és összesen tizenegy mentőautó érkezett.

Címkék: Autópálya, buszbaleset, M5

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.