Városlista
2020. augusztus 11, kedd - Zsuzsanna

Hírek

2020. Július 09. 15:21, csütörtök | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Sokat hallhattuk a tűzoltószerek szirénáit szerdán

Sokat hallhattuk a tűzoltószerek szirénáit szerdán

Hét tűzeset, és egy műszaki mentés izzasztotta meg tűzoltóinkat a szerdai napon.

Tűzesetek:

A Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egységeit Gyulajon a Kossuth utcába riasztották a déli órákban, ahol két hektáron foltokban füves cserjés vegetáció égett, amely lábon álló búzát veszélyeztetett. A dombóváriak három szerrel érkeztek a tűzeset helyszínére, egy gyorsbeavatkozó vízsugárral oltották el a keletkezett tüzet.

Dombóváron, a Gábor Béla utcában parkoló, lángoló személygépkocsihoz riasztották a város tűzoltóit a délután folyamán. A gépjármű tulajdonosa oltotta el a tüzet. Az kiérkező tűzoltó egység adatfelvételezést végzett.

Fél hektárnyi területen egy erdő égett Pakson, a Kölesdi úton, a délelőtt folyamán. A város tűzoltó egységei két fecskendővel és egy vízszállító szerrel vonultak az érintett helyszínre. Két gyorsbeavatkozó vízsugár segítségével szorították vissza a lángokat.

Délután mintegy négy hektáron égett foltokban tarló és szalmabálák is lángra kaptak Mucsi határában. A tűzhöz a bonyhádi, szekszárdi, sásdi tűzoltók egy-egy fecskendővel, a dombóváriak pedig három szerrel vonultak. Az oltást a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vezette. A helyi gazdák munkagépek segítségével körbetárcsázták a területet. A rajok három gyorsbeavatkozó vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Egy kigyulladt szénabáláról terjedtek át a lángok délután, egy 120 négyzetméteres, könnyűszerkezetes, palatetős istálló tetejére Decsen, egy volt termelőszövetkezet telepen. Az épületben állatokat nem tartottak. Az tűzesethez riasztott szekszárdi hivatásos tűzoltók az áramtalanítás után két gyorsbeavatkozó vízsugárral oltották el a keletkezett lángokat.

Műszaki mentések:

Robogós esett el Szekszárdon, a Palánki hídnál a töltésen, a kora délelőtti órákban. A járműből üzemanyag szivárgott. A műszaki mentéshez riasztott megyeszékhely tűzoltói a mentőknek segédkeztek.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 11. 15:57, kedd | Helyi

90. születésnapja alkalmából köszöntötték Zóka Istvánné Marika nénit

Zóka Istvánné Marika nénit 90. születésnapja alkalmából Pintér Szilárd polgármester és Gyarmatiné Kiss Éva, a körzet képviselője köszöntötték.

2020. Augusztus 11. 08:50, kedd | Helyi

Ezerkétszáz szalmabála égett Szárász és Egyházaskozár között

Ezerkétszáz lángoló kockabálához riasztották vasárnap délután Tolna-és Baranya megye tűzoltóit a Baranya megyei Szárász és Egyházaskozár között található 65193-as út, ötödik kilométeréhez.

2020. Augusztus 10. 15:48, hétfő | Helyi

Fekete István múzeumok és emlékhelyek Magyarországon

Az ajkai Fekete István Irodalmi Társaság gondozásában ismét megjelent az író emlékhelyeiről szóló bővített és javított kiadvány.

2020. Augusztus 10. 13:58, hétfő | Helyi

Bocz János fafaragó - Dombóvár

Bocz János tősgyökeres dombóvári lakos, fafaragásai viszont országszerte fellelhetők.