Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Április 22. 12:00, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI, Dombóvári Rendőrkapitányság

Sokba kerül, hogy újra nyugodt legyen a násztáncuk

Sokba kerül, hogy újra nyugodt legyen a násztáncuk

Várhatóan több mint egymillió forintból állítható helyre a Dombóváron élő Varga Gábor szobrászművésznek a szolnoki gyalogoshídnál álló alkotása, amelyet március végén rongáltak meg ismeretlen tettesek.

A március 29-én éjszaka történt rongálást az alkotás (első képünkön - MTI-fotó: Bugány János) szinte minden része megszenvedte. A kérészpár csápjait letörték és elvitték, a testet leszakították az üveg posztamensről, az pedig megrepedt. Felszakították a medence speciális burkolatát, és a kérész fiút mintázó alak üvegből készült szárnyat is megrongálták. A szobor biztosítva van, a helyszíni szemle már megtörtént, és a biztosító a helyreállítás költségének egy részét vagy egészét megtéríti - tájékoztatta a szolnoki polgármesteri hivatal az MTI-t szombaton.

A Tiszavirágpár alkotója, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével nemrég kitüntetett Varga Gábor keramikus- és szobrászművész (második képünkön műhelyében az alkotás modelljével - fotó: Cserveni Gábor) a szobor öntőjét, Lakatos Pál Munkácsy-díjas kecskeméti szobrászművészt bízta meg a munkák elvégzésével. A helyreállítást április végére szeretnék befejezni.

Az eredetileg Kérészek násztánca címmel illetett alkotást a tavaly június 14-én felavatott szolnoki gyalogos- és kerékpároshíd város felőli oldalán, a Tiszai hajósok terén állították fel A szökőkútban elhelyezett, emberarcú kérészeket formáló bronz szoborkompozíció Szolnok egyik legújabb köztéri alkotása.

Január elején a művésznek az újdombóvári körforgalomnál lévő téren álló, égetett kerámiából készült Petőfi-mellszobrát annyira megrongálta - közel 400.000 forintnyi kárt okozva - két általános iskolás diák, hogy az javíthatatlanná vált - tájékoztatta az infoDombóvár.hu-t április elején a Dombóvári Rendőrkapitányság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.