Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Június 14. 11:33, péntek | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

Sorra gyilkolja a drogosokat a kínai méreg

Sorra gyilkolja a drogosokat a kínai méreg

Elvéreznek az áldozatok a halálos szertől.

Öt embert vett őrizetbe vett a rendőrség a napokban elhunyt drogfogyasztó fiatalok rejtélyes halálával összefüggésben. Figyelmeztetik a kábítószer fogyasztókat, hogy Fejér megye területén egy olyan új kémiai vegyület jelent meg a drogpiacon, amely nagy valószínűséggel két halálesetet is okozta.

A halálesetek a para-metil-4-metilaminorex megnevezésű vegyülettel hozhatók összefüggésbe. Ez a dizájnerdrog-komponens Magyarországon eddig nem volt ismert, Hollandiában azonosították 2012-ben. A rendőrség kérésére az igazságügyi szakértői és egyetemi intézetek toxikológus és vegyész szakértői most soron kívül végzik a minták elemzését.

Székesfehérváron vasárnap hajnalban egy 18 éves fiú, hétfőn Csákváron egy 28 éves férfi halt meg, miután ismeretlen összetételű kábítószert fogyasztottak. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kedden további 12 olyan embert kutatott fel, akik hasonló tünetekkel fordult orvoshoz, valamennyien drogosok.

A rendőrség nyomozócsoportot hozott létre, hogy tisztázza a halálesetek és a rosszullétek összefüggéseit. Eljárást folytatnak egy 26 éves nő, valamint két 23, egy 25 és egy 30 éves férfi ellen. A rendőrség őrizetbe vette őket, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Zacher Gábor toxikológus az Indexnek elmondta, a hétvégén Budapesten is halt meg kábítószer-fogyasztó.

– Ezek a szerek felemelik a test hőmérsékletét 42 fok fölé, ami a máj működési zavarát, véralvadászavart, majd spontán vérzést idéz elé. Ehhez nem kell sérülés, ilyenkor a fogyasztó beléből, szeméből, nyálkahártyájából folyhat a vér, s végül elvérezhet az illető, miközben az orvosok tehetetlenek – mondta, majd hozzátette, egy hétvégén átlagosan kétszázan kerülnek Magyarországon kórházba droghasználat miatt.

– A fogyasztóknak fogalmuk sincs, mit tartalmaznak azok a dizájnerdrogok, amiket szednek – Zacher szerint a legtöbb szer Kínából származik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.