Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2024. Június 17. 08:22, hétfő | Helyi

Sorra szegte a szabályokat egy 45 éves dombóvári sofőr Kaposváron

Sorra szegte a szabályokat egy 45 éves dombóvári sofőr Kaposváron

Egy férfi kisebb ámokfutást rendezett június 10-én délután Kaposvár belvárosában. A 45 éves dombóvári lakost a bíróság korábban már eltiltotta a vezetéstől, ennek ellenére ült mégis volán mögé.

A sofőr a Füredi úton teletankolta Opeljét, majd fizetés nélkül elhajtott a benzinkútról.

Pár perccel később már a Fő utcán vágott bele egy szabálytalan kikerülésbe, de nem fért el az előzni kívánt és a szembejövő autók között. Az előzött kocsit ráadásul egy parkoló járműnek is nekilökte, így egyetlen manőverrel négy autót tört össze.

A személyi sérülést is okozó baleset után rögtön továbbhajtott, majd az Opel menet közben kinyíló hátsó ajtaja egy ötödik kocsi lámpájának csapódott. A férfit három utcával odébb végül a Katonai Rendészet kaposvári egységének sikerült megállítania.

A helyszíni intézkedés során további rendellenességek sora tárult fel az egyenruhások előtt. A kocsin az eredetileg kiállított hatósági jelzés helyett egy ideiglenes rendszám volt.

A 45 éves dombóvári lakost a bíróság korábban már eltiltotta a vezetéstől, ennek ellenére ült mégis volán mögé. Zavart viselkedését nagy mennyiségű nyugtató elfogyasztásával próbálta alátámasztani, de a vele szemben alkalmazott kábítószergyorsteszt több reagensre is pozitív értéket jelzett.

A rendőrök több büntető- és szabálysértési eljárást is indítottak ellene, de a további intézkedések az ámokfutóval szemben csak a kórházi ellátását követően kezdődhetnek meg.

Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 13:55, szombat | Helyi

Veszprémben úsztak a DSI delfin korosztályú úszói

Július 6-7-én Veszprémben rendezték a delfin korosztálynak az országos regionális úszó bajnokságot.

2024. Július 10. 11:23, szerda | Helyi

Tanácsok kánikulában

2024. július 12-én (péntek) 24.00 óráig az ország egész területére vonatkozóan III. fokozatú hőségriasztást rendeltek el.

2024. Július 10. 09:45, szerda | Helyi

Folytatódik a szúnyoggyérítés vármegyénkben

Tolna vármegyében 54 településen összesen 9825 hektáron védekeznek a rovarok ellen.

2024. Július 08. 13:30, hétfő | Helyi

Elfogták a dombóvári sorozattolvajt

Elfogták a dombóvári rendőrök azt a környékbeli férfit, aki május vége óta legalább négy bűncselekményt követhetett el a városban.