Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. November 25. 07:50, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Spekulatív támadások a forint ellen - a kormány a hazai fizetőeszköz védelmére kel

Spekulatív támadások a forint ellen - a kormány a hazai fizetőeszköz védelmére kel

Egyes vélemények szerint folyamatos nemzetközi támadás gyengíti a forintot már hosszú ideje.

A kormány minden lehetséges eszközt felhasznál a magyar gazdaság, a családok és a magyar fizetőeszköz védelmére, és nemcsak megvédi, hanem megpróbálja kideríteni, kik állnak a forint elleni esetleges spekulatív támadás mögött - közölte a kormányszóvivő csütörtökön.

Giró-Szász András tájékoztatóján kijelentette: a kormány számára az elmúlt hetek eseményeiből világossá vált, hogy spekulatív támadások történtek, történhettek a forinttal szemben a közelmúltban.

Elmondta: a kormány és a nemzetbiztonsági kabinet a Nemzetbiztonsági Hivatal és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat segítségét kéri az esetleges támadás kiderítéséhez.

Lóránt Károly közgazdász szerint a leértékelődés feltehetően spekulációt jelent. A szakember úgy véli: egy lassú, fokozatos gyengítés lenne szükséges, mert a magyar, főként exportra termelő, vállalatoknak nem tesz jót az erős forint - számolt be a közrádió.

„Csak a devizaadósokról beszélünk. Az egy igen nagy probléma, meg kellett volna akadályozni az első pillanatban. Miért nem beszélünk a magyar kiskereskedőről, nagykereskedőről, a magyar exportálóról, amelyik nem tudja eladni az áruját. Még a fokhagyma is Kínából jön. A hazai gazdaságot fel akarjuk lendíteni, az exportot fel akarjuk lendíteni – ehhez olyan árfolyam kell, amely ösztönzi az exportálókat, és megakadályozza a külföldi áruk beözönlését az országba, védi a hazai termelőket” – mondta Lóránt Károly közgazdász.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: forint

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.