Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Február 03. 10:21, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Sportosztály indulhat a tervek szerint szeptemberben

Sportosztály indulhat a tervek szerint szeptemberben

A Dombóvári Focisuli Egyesülettel és a Tolna Megyei Szakképzési Centrum Esterházy Miklós Szakképző Iskolája és Kollégiuma közreműködésével 2021/2022-es tanévben új sportosztály indulhat Dombóváron.

A képzés részleteiről Pintér Szilárd polgármester, Dömötör Csaba kancellár, Bükösdi Olga, a HEMI intézményvezetője, Kerényi Zsolt alpolgármester, Mészáros Ferenc válogatott labdarúgó, motivációs tréner, Ács Dezső, a HEMI létesítményvezetője, a program szakmai felelőse és Tárnok Zoltán, a Dombóvári Focisuli elnöke január elején tárgyaltak.

A két korosztályt összefogó első osztály diákjai számára egy olyan csomagot állítottak össze, amely a technikai, mentális és szakmai feltételek mellett a fiatalok számára is motiváló lehet. (Ösztöndíj, biztos piacképes szakma, bejáráshoz autóbusz biztosítása, külföldi tornák stb.) Ezzel a komplex lehetőséggel magasabb szintre szeretnék emelni a dombóvári futball utánpótlás képzését és a diákok egy jó szakma vagy érettségi megszerzése után tudnák folytatni pályafutásukat. Az együttműködés az iskola és az egyesület számára is előrelépést jelent, mindkét fél kiemelkedő eredményekben bízik a sport és az oktatás területén egyaránt.

A sportosztály megálmodóinak legfontosabb célja, hogy az egész napos ellátással, egyedi tanrenddel, mentális támogatással és magas színvonalú szakképzéssel a diákok számára stabil hátteret és megfelelő fejlődést biztosítsanak. Ennek együttes eredményeképpen a tanulók használható tudást szerezhetnek a sport és a szakma területén, mellyel kilépve a nagybetűs életbe megállják helyüket és boldogulnak.

Pintér Szilárd a város vezetőjeként, a Kapos-menti Terület- és Vidékfejlesztési Társulás elnökeként kiemelten támogatja azokat a törekvéseket, amelyek az egészséges életmódra nevelésre és a sport szeretetére irányulnak, mindemellett komplex módon segítik elő a város és a dombóvári járás fejlődését. Bízik abban, hogy az itt felnőtté váló sportolók nagyrészt a helyi futball csapatot fogják erősíteni, a dombóvári székhelyű vállalkozásoknál helyezkednek majd el és Dombóváron alapítanak családot a jövőben. Nem utolsó sorban támogatni fogják azokat a futballistákat karrierjük építése szempontjából, akik tehetségükkel és szorgalmukkal emelkednek ki az évfolyamból.

A sportosztályba nemcsak Dombóvárról, hanem a járás vala­mennyi településéről is várják a futballkedvelő fiatalok jelentkezését, a toborzás már elkezdődött. A környező települések iskoláiban már tájékoztatták a diákokat, melyben jelentős szerepet vállalt Mészáros Ferenc és Ács Dezső. Remélik, hogy eljut minden érintetthez a lehetőség és élnek is vele a futballt kedvelő nyolcadikos diákok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.