Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 03. 07:13, vasárnap | Külföld
Forrás: HírTV

Strauss-Kahn pazar vacsorával ünnepelt – a szocialisták kivárnak

Strauss-Kahn pazar vacsorával ünnepelt – a szocialisták kivárnak

700 dolláros, azaz csaknem 130 ezer forintos vacsorával ünnepelte szabadon bocsátását Dominique Strauss-Kahn, a nemi erőszak kísérletével vádolt volt IMF-vezér. A bankár-politikust pénteken óvadék nélkül helyezte szabadlábra a New York-


Mosolyogva hagyta el a kényszerlakhelyéül szolgáló New York-i lakását a szexuális bűncselekményekkel vádolt Dominique Strauss-Kahn. A Nemzetközi Valutaalap lemondott vezetője és felesége vacsorával ünnepelte meg, hogy egy manhattani fellebviteli bíróság megszüntette a házi őrizetét. A bankár-politikus ezúttal sem nyilatkozott az újságíróknak. Útlevelét még nem kapta vissza, így nem utazhat haza Franciaországba, de szabadon mozoghat az Egyesült Államok területén, és nem kell viselnie a nyomkövetőt.

A testület azzal indokolta döntését, hogy kétségek merültek fel a felperes szavahihetőségével kapcsolatban. Kiderült, hogy a szobalány több ponton is hazudott vallomásában. Strauss-Kahn ügyvédei szerint a guineai szobalány beleegyezett az aktusba, de a nő védője továbbra is kitart a nemi erőszak mellett.

Franciaországban sokan már abban reménykednek a fejlemények miatt, hogy a szocialista politikus hamarosan beszállhat a jövő évi elnökválasztási kampányba. Van azonban, aki nem hisz Strauss-Kahn ártatlanságában.

A francia szocialisták egyelőre kivárnak, hiszen az ügy továbbra sem zárult le, a bankár-politikus elleni vádakat még nem ejtették.

Benoit Hamon, a francia szocialista párt szóvivője azt mondta: „Ez megkönnyebbülés, mert a legfontosabb, hogy az ügyész elismerte, hogy erős kétség merült fel a sértett állításaival szemben. Még akkor is, ha a nem ejtették a vádat.” Hozzáfűzte: „Várjuk az ügy fejleményeit. A dolgok egyelőre kedvezően alakulnak, de megvárjuk az amerikai igazságszolgáltatás ítéletét.”

Strauss-Kahnnak legközelebb július 18-án kell megjelennie a bíróság előtt. (pr)

hírTV

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.