Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Március 02. 19:42, csütörtök | Külföld
Forrás: Kovács Andrea, az MTI tudósítója jelenti - fotó: illusztráció

Súlyos bányaszerencsétlenség történt Nyugat-Ukrajnában, sok halott

Súlyos bányaszerencsétlenség történt Nyugat-Ukrajnában, sok halott

Legalább nyolc bányász meghalt, kilenc pedig súlyosan megsérült egy sújtólégrobbanásban csütörtökön a nyugat-ukrajnai Lviv megye egyik bányájában.

Mihajlo Volinec, a független bányászszakszervezet vezetője a Facebook közösségi portálon számolt be a balesetről, amely a Lvivvuhillja vállalat Sztepova nevű szénbányájában történt.

A robbanáskor 172 bányász tartózkodott a mélyben. A legfrissebb jelentések szerint a túlélő bányászokat mind a felszínre hozták.

A robbanás 550 méteres mélységben történt, a detonáció következtében beomlott a bánya falának egy része.

Volodimir Hrojszman ukrán miniszterelnök lemondta minden programját, és a Lviv megyei bányához utazott, hogy személyesen tájékozódjon a szerencsétlenség részleteiről - közölte sajtótitkára, Dmitro Sztoljarcsuk a Facebookon.

Szvjatoszlav Ceholko, az elnöki sajtóosztály vezetője arról tájékoztatott, hogy Petro Porosenko államfő biztonsági vizsgálatot rendelt el az ország összes szénbányájában.

A Lvivvuhillja állami vállalat a lviv-volinyi szénmedence déli részén működtet bányákat. A megyeszékhelytől, Lembergtől (Lviv) mintegy 80 kilométerre északra fekvő Szokal járási Hluhiv faluban lévő Sztepova bányában 1978 óta folyik szénkitermelés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.