Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2012. Március 17. 14:07, szombat | Belföld
Forrás: STOP / MTI

Súlyos kárt okoz az üzletek tulajdonosainak a reptér 1-es termináljának bezárása

Súlyos kárt okoz az üzletek tulajdonosainak a reptér 1-es termináljának bezárása

A Liszt Ferenc-reptér 1-es termináljának bezárása több millió forintos kárt okoz az üzlettulajdonosoknak és a boltok, éttermek, kávézók több mint 100 munkavállalójának elbocsátását is jelenti.

Az MTI által megkérdezett üzletvezetők elmondták, hogy hivatalos tájékoztatást nem kaptak, a Budapest Airport képviselői kedden délután számoltak be arról, hogy várhatóan be kell zárni a terminált. Ennek időpontját azonban nem jelölték meg, az ottani értesülések szerint júniusban kell lehúzniuk végleg a rolót.

Az éttermeknek, kávézóknak nincs lehetőségük átköltözni a 2-es terminálra, be kell zárjanak és el kell bocsássák munkavállalóikat, és a gyakran több mint 10 millió forintos üzleti felszerelést is meg kell próbálni értékesíteni.

A Budapest Airport honlapja szerint az 1-es terminálon 4 étterem, illetve kávézó, valamint 6 üzlet működik.

Az 1-es terminál bezárásáról már szerdán reggel megjelentek hírek, a Budapest Airport azonban csak délután közölte, hogy ideiglenesen zárja be a terminált, és elhalasztja a Cargo City elnevezésű légiáru-kicserélő központ megépítését is.

A döntést a Malév leállásával indokolta a reptér-üzemeltető, amely miatt felülvizsgálták és módosították a 2012. évi üzleti tervet. A cargo beruházás várhatóan két év múlva indulhat meg.

A közlemény szerint az egyes terminál kiürítési tervét és annak ütemezését a Budapest Airport a partnerek bevonásával a következő hetekben alakítja ki.

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 08:12, szerda | Belföld

Profession.hu: a magyar munkavállalók elsősorban a bér alapján választanak munkahelyet

A munkavállóknak globálisan állásuk hosszú távú biztonsága a legfontosabb szempont egy állás kiválasztásánál, Magyarországon viszont a bérezés áll az első helyen

2024. Július 24. 08:05, szerda | Belföld

Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe

Magyarország véglegesítette megállapodását az amerikai Axiom Space-szel, miszerint a második magyar űrhajóst a vállalat soron következő Ax-4-es missziójával bocsájtják fel a világűrbe

2024. Július 24. 08:03, szerda | Belföld

Újabb gyorsforgalmi közúti kapcsolat létesül Magyarország és Ausztria között

Újabb gyorsforgalmi közúti kapcsolat létesül Magyarország és Ausztria között - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) kedden az MTI-vel.

2024. Július 24. 08:00, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a beruházásösztönzési stratégia fókuszában most a délnyugat-magyarországi térség áll

A kormány beruházásösztönzési stratégiájának fókuszában most a délnyugat-magyarországi térség áll, a cél elősegíteni a régióbeli vármegyék iparának gyors fejlődését