Városlista
2024. március 2, szombat - Lujza

Hírek

2023. Október 24. 17:38, kedd | Helyi

Sűrűn hallhattuk a szirénákat Tolna megyében a hosszú hétvége folyamán

Sűrűn hallhattuk a szirénákat Tolna megyében a hosszú hétvége folyamán

A hosszú hétvége alatt öt tűzesethez és tizenhat műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók Tolna vármegyében.

Lakóingatlanok tetőszerkezetei gyulladtak ki, szabadban keletkeztek tüzek, továbbá közlekedési balesetekhez és kidőlt fákhoz riasztották a beavatkozó egységeket.

Tűzesetek:

Tűz keletkezett egy családi ház tetőterében szombat délután Dombóváron, a Katona József utcában. A dombóvári hivatásos tűzoltók áramtalanították az épületet, majd az álmennyezet megbontását követően egy vízsugárral fékezték meg a keletkezett lángokat. Az ingatlant átszellőztették.

Mintegy kétszáz négyzetméteren égett az aljnövényzet péntek délután Kajdacson, a Sport utcában. A tűzesethez a paksi hivatásos tűzoltók siettek, akik két vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet.

Két hektárnyi területen égett az erdő aljnövényzete péntek délután Bikács és Kistápé között, miután fa dőlt egy középfeszültségű vezetékre. A tűzesethez a sárbogárdi tűzoltók vonultak, akik kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet az illetékes elektromos hálózat helyi szakemberének jelenlétében.

Egy sziesztakályha és berendezési tárgyak égtek vasárnap délután Faddon, egy Béke utcai családi ház hat négyzetméteres fürdőszobájában. A tűzesethez a tolnai önkormányzati, a paksi hivatásos és a faddi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik két vízsugár segítségével hűtötték vissza a még izzó részeket, továbbá a gázpalackot. A tűz a lakás többi helyiségét nem érte el.

Teljes terjedelmében égett egy vályog falazatú lakóház tetőszerkezete hétfő délután Nagyszokolyon, a Hunyadi utcában. A tűzesethez a tamási önkormányzati és a siófoki hivatásos tűzoltók vonultak, akik vízsugarak és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. A százhúsz négyzetméteres, fa födémszerkezetű, pala héjazatú ingatlan lakhatatlanná vált. A tűz keletkezésnek idején senki sem tartózkodott otthon. Személyi sérülés nem történt. A ház két felnőtt lakója a rokonaikhoz költözött.

Jelentősebb műszaki mentések:

Árokba hajtott egy személyautó péntek délelőtt Koppányszántón, a Fő utcában. A műszaki mentéshez a tamási önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet, majd megszüntették a forgalmi akadályt.

Péntek délután több alkalommal is úttestre dőlt fákhoz vonultak a tűzoltók. Tolnán, az 5112-es számú út M6-os autópályához vezető körforgalomnál a tolnai önkormányzati tűzoltók, Tamásiban, a Dencz Ákos utcában a tamási önkormányzati tűzoltók, Kurdon, a 65158-as számú mellékúton a kurdi önkéntes tűzoltók, míg Kétyen, a 65-ös számú főút 18. kilométerénél a szekszárdi hivatásos tűzoltók avatkoztak be láncfűrészek segítségével.

Két személygépkocsi karambolozott szombat délelőtt Hőgyészen, a 65-ös számú út 23. kilométerénél. A műszaki mentéshez a tamási önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik az egyik gépjármű beszorult utasát feszítővágó segítségével szabadították ki. A két gépkocsiban összesen hárman utaztak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 01. 10:56, péntek | Helyi

Véradások Tolna vármegyében – március 04–10.

Kérjük, mielőtt elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a következő webcímek egyikén: www.ovsz.hu; www.voroskereszt.hu.

2024. Február 28. 09:58, szerda | Helyi

XVII. Dombóvári Mix Röplabda Kupa Dombóváron

Február 24-én 17. alkalommal rendezte meg a Dombóvári Mix Röplabda Kupát a Dombóvári Amatőr Röplabda Club Szabadidős Egyesület.

2024. Február 27. 08:23, kedd | Helyi

Bor- és pálinkaversenyt tartottak Döbröközön

Az önkormányzat az idei évben is megszervezte a gazdák bor- és pálinkaversenyét. 13 bor és 17 pálinka minta érkezett be a bírálatra.

2024. Február 26. 10:18, hétfő | Helyi

Nem volt elég széles az úttest a dombóvári kerékpárosnak

A dombóvári rendőrök a város bevezető szakaszán a 61-es főúton ellenőrizték azt a helyi kerékpárost, aki jó indulattal sem volt vezetésre képes állapotban, amikor megállították.