Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2023. Október 24. 17:38, kedd | Helyi

Sűrűn hallhattuk a szirénákat Tolna megyében a hosszú hétvége folyamán

Sűrűn hallhattuk a szirénákat Tolna megyében a hosszú hétvége folyamán

A hosszú hétvége alatt öt tűzesethez és tizenhat műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók Tolna vármegyében.

Lakóingatlanok tetőszerkezetei gyulladtak ki, szabadban keletkeztek tüzek, továbbá közlekedési balesetekhez és kidőlt fákhoz riasztották a beavatkozó egységeket.

Tűzesetek:

Tűz keletkezett egy családi ház tetőterében szombat délután Dombóváron, a Katona József utcában. A dombóvári hivatásos tűzoltók áramtalanították az épületet, majd az álmennyezet megbontását követően egy vízsugárral fékezték meg a keletkezett lángokat. Az ingatlant átszellőztették.

Mintegy kétszáz négyzetméteren égett az aljnövényzet péntek délután Kajdacson, a Sport utcában. A tűzesethez a paksi hivatásos tűzoltók siettek, akik két vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet.

Két hektárnyi területen égett az erdő aljnövényzete péntek délután Bikács és Kistápé között, miután fa dőlt egy középfeszültségű vezetékre. A tűzesethez a sárbogárdi tűzoltók vonultak, akik kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet az illetékes elektromos hálózat helyi szakemberének jelenlétében.

Egy sziesztakályha és berendezési tárgyak égtek vasárnap délután Faddon, egy Béke utcai családi ház hat négyzetméteres fürdőszobájában. A tűzesethez a tolnai önkormányzati, a paksi hivatásos és a faddi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik két vízsugár segítségével hűtötték vissza a még izzó részeket, továbbá a gázpalackot. A tűz a lakás többi helyiségét nem érte el.

Teljes terjedelmében égett egy vályog falazatú lakóház tetőszerkezete hétfő délután Nagyszokolyon, a Hunyadi utcában. A tűzesethez a tamási önkormányzati és a siófoki hivatásos tűzoltók vonultak, akik vízsugarak és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. A százhúsz négyzetméteres, fa födémszerkezetű, pala héjazatú ingatlan lakhatatlanná vált. A tűz keletkezésnek idején senki sem tartózkodott otthon. Személyi sérülés nem történt. A ház két felnőtt lakója a rokonaikhoz költözött.

Jelentősebb műszaki mentések:

Árokba hajtott egy személyautó péntek délelőtt Koppányszántón, a Fő utcában. A műszaki mentéshez a tamási önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet, majd megszüntették a forgalmi akadályt.

Péntek délután több alkalommal is úttestre dőlt fákhoz vonultak a tűzoltók. Tolnán, az 5112-es számú út M6-os autópályához vezető körforgalomnál a tolnai önkormányzati tűzoltók, Tamásiban, a Dencz Ákos utcában a tamási önkormányzati tűzoltók, Kurdon, a 65158-as számú mellékúton a kurdi önkéntes tűzoltók, míg Kétyen, a 65-ös számú főút 18. kilométerénél a szekszárdi hivatásos tűzoltók avatkoztak be láncfűrészek segítségével.

Két személygépkocsi karambolozott szombat délelőtt Hőgyészen, a 65-ös számú út 23. kilométerénél. A műszaki mentéshez a tamási önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik az egyik gépjármű beszorult utasát feszítővágó segítségével szabadították ki. A két gépkocsiban összesen hárman utaztak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.