Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Március 08. 16:23, hétfő | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Szabadtéri tüzekhez vonultak Tolna megye tűzoltói a hétvégén

Szabadtéri tüzekhez vonultak Tolna megye tűzoltói a hétvégén

Nyolc tűzesethez riasztották Tolna megye tűzoltóit az elmúlt hétvégén.

Jelentősebb tűzesetek:
Pénteken, kora hajnalban fél hektáron égett a nádas Tengelicen, a 6233-as út 16. kilométerszelvényénél. A tűz mintegy 30 hektárnyi nádast veszélyeztetett. A tűzesethez riasztott paksi hivatásos tűzoltók három tűzoltószerrel vonultak a káresethez, ahol két gyorsbeavatkozó vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a keletkezett lángokat.

Kocsolán, a Hunyadi utcában szemét égett egy családi ház mögött péntek délelőtt. A tűz átterjedt a mellette lévő 50 négyzetméteren fekvő bitumenes lemezekre. A dombóvári hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat két gyorsbeavatkozó vízsugár kéziszerszámok segítségével.

Körülbelül 350 négyzetméteren égett magas füves terület Dombóváron, az Erzsébet utcában a vasúti töltés mellett szombat délután. Kéziszerszámok segítségével állították meg a tűz továbbterjedését a dombóvári hivatásos tűzoltók. Anyagi kár nem keletkezett.

Két dísznövény gyulladt ki Bonyhádon, egy Tó utcai tanyán, szombaton este. A bonyhádi hivatásos és önkéntes tűzoltók kiérkezéskor lánggal való égést nem tapasztaltak, egy vízsugár segítségével hűtötték vissza a tűz sújtotta területet.

Vasárnap délután összesen mintegy 150 négyzetméteren égett az aljnövényzet több pontban Mucsi külterületén. A tűzesethez a bonyhádi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy gyorsbeavatkozó vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a keletkezett lángokat.

Szombaton a Komárom-Esztergom megyei Nagysápon a Tóth János utcában gazégetés közben a tűzbe esett egy idős ember, aki életét vesztette. Fontos, hogy a kerti zöldhulladékot csak ott szabad elégetni, ahol ezt az önkormányzat rendeletben engedélyezi. A tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni. Mindig legyen a közelben egy szerszám, amivel kordában lehet tartani és néhány vödör víz vagy a kerti slag, amivel el lehet oltani. Ha feltámad a szél, az égetést abba kell hagyni. Komoly égési sérülések és halálesetek is előfordulnak a kerti gazégetésnek induló tüzek miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.