Városlista
2024. június 20, csütörtök - Rafael

Hírek

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

A Dombóvári Szivárvány Óvoda Zöld Bázisintézmény szervezésében május 10-én valósult meg egy, az Energiaügyi Minisztérium által támogatott program. A dombóvári óvoda sikeresen pályázott és nyert támogatást szakmai programjának megvalósítására, mely a 2023-24 és 2024-25 nevelési évben kerül megrendezésre.

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit, módszertani felkészültségét.

Segítséget adjon a Zöld Óvoda és az Örökös Zöld Óvoda minősítő címre való pályázatírásban, gyakorlati segítségnyújtást adjon a Zöld Óvoda Kritériumainak minél teljesebb megvalósításához, a Zöld Óvoda program értékeinek széleskörű közvetítéséhez, valamint segítse a hálózati együttműködés és tanulás rendszerének kialakítását, működtetését.

Az Óvoda 2017 óta lát el Zöld Bázisintézményi feladatokat Tolna Vármegyében. Minősített jó gyakorlatuk a Zöld kapu környezetvédelmi program, mely komplex rendszer a gyerekek környezettudatos szemléletének megalapozására.

A most megvalósult nagysikerű szakmai nap óvodapedagógusoknak szólt: környezeti nevelés és szemléletformálás lehetőségei terepen óvodásokkal, illetve előadás és terepgyakorlatok vizes élőhelyeken címmel a Tüske Madárvárta Bázishelyen.

A szakmai nap előadója Nagy Sándor, a Magyar Madártani és Természetvédő Egyesület Keve András díjával kitüntetett környezeti nevelője volt.

A Dalmandról, Döbröközről, Vásárosdombóról, Bátaszékről, Taszárról és Dombóvárról érkező kolléganők a program részeként megtekintették az udvarukon kialakított madár és méhecskebarát kertet is, melynek tervezésében és megvalósításában az óvoda összes dolgozója részt vett. A programsorozat ősszel folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 20. 08:40, csütörtök | Helyi

Papp József egyéni horgász világbajnoki címet szerzett

2024. június 14–15-ig Bulgáriában, a Plovdivi Evezőspályán került megrendezésre a XVI. Veterán, a VI. Masters és a XXV. Mozgáskorlátozott Világbajnokság. Papp József Dombóvárról egyéniben világbajnoki címet szerzett.

2024. Június 18. 18:00, kedd | Helyi

Szúnyogok elleni védekezés Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

2024. Június 18. 14:09, kedd | Helyi

Június 17-én hat műszaki mentéshez riasztották vármegyénk tűzoltóit

Négy alkalommal közlekedési balesethez egy-egy esetben pedig kútba esett macskához és betegmozgatáshoz vonultak a beavatkozó egységek.

2024. Június 17. 08:22, hétfő | Helyi

Sorra szegte a szabályokat egy 45 éves dombóvári sofőr Kaposváron

Egy férfi kisebb ámokfutást rendezett június 10-én délután Kaposvár belvárosában. A 45 éves dombóvári lakost a bíróság korábban már eltiltotta a vezetéstől, ennek ellenére ült mégis volán mögé.