Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2023. Június 02. 14:51, péntek | Belföld
Forrás: mti

Szállodakomplexum épül Balatonfüreden 22,5 milliárd forintból

Szállodakomplexum épül Balatonfüreden 22,5 milliárd forintból

Balatonfüreden 22,5 milliárd forint értékű beruházással szállodakomplexum épül a belvárosban, a Le Méridien resort a tervek szerint 2025 tavaszától fogadja a vendégeket.

Elmondta, hogy a 102 szobás ötcsillagos szálloda mellett a balatonfüredi BalaPort projektben 200 férőhelyes mélygarázs, 4 étterem és 24 luxus apartman is épül, valamint a kikötői infrastruktúrát is fejlesztik.

Szepesi Richárd hozzátette: jelenleg is zajlik a komplexum építése, a Fazakas Építésziroda által tervezett külső, a 81Font által tervezett belsőépítészet a francia Riviéra 1960-as évekbeli csillogását idézi majd. Kültéri és beltéri medencék, fitness terem és spa, valamint szaunapark is létesül mintegy 3 ezer négyzetméteren. A szállodában az éttermek mellett bár és egy poolbár várja majd a vendégeket.

Silvija Lovreta, a Marriott International dél- és kelet-európai szállodai fejlesztési igazgatója elmondta, hogy a Marriott International magyarországi portfóliója eddig hat szállodát foglal magában, köztük a The Ritz-Carlton Budapest, a Budapest Marriott Hotel, a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel Budapest.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere (Fidesz-KDNP) azt emelte ki, hogy az új komplexum megépülése jelentősen segíti majd a városban a konferenciaturizmus erősítését.

Szepesi Richárd, a projekt alapítója és tulajdonosának csapata nevéhez köthető egyebek mellett a Bambara Hotel, a Shiraz Hotel fejlesztése és üzemeltetése, valamint az utóbbi évek jelentős turisztikai fejlesztései közül a tokaji Minaro Hotel Tokaj és Rendezvényközpont és a Balaton déli partján a BalaLand Hotel, FamilyPark és Residence - áll a helyszínen kiosztott sajtóanyagban.

Fotó: Balatonfüred.hu

Címkék: balatonfüred, hotel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára