Városlista
2020. július 15, szerda - Henrik

Hírek

2011. Január 16. 17:21, vasárnap | Helyi
Forrás: A szervezők

Szarvasgombás menü ebédre: mind a tíz ujjukat megnyalhatták

Szarvasgombás menü ebédre: mind a tíz ujjukat megnyalhatták

Dombóváron tartotta idei első rendezvényét a 2010-ben alakult Szarvasgomba-termesztők Országos Egyesülete. A szervezet szorosan kapcsolódik a régióhoz, hiszen a várostól nem messze, Hőgyészen található az ország eddigi legsikeresebb, egy

A szarvasgomba fajok – hiszen több is terem hazánkban – kilónkénti ára 20000 és félmillió forint között változik. Hazánkban természetes élőhelyeken, erdeinkben is megtalálható, de termeszteni sem ördöngösség, inkább szakértelem kérdése.

A tegnapi rendezvényt szervező egyesület azzal a céllal jött létre, hogy népszerűsítse a szarvasgombát és annak termesztését, valamint képviselje a hazai szarvasgomba-termesztők érdekeit. Belőlük egyébként egyelőre sajnos még eléggé kevés van.

A dombóvári Cser Vendéglőben tartott eseményen a megjelentek először egy jópofa kutyás bemutatót láthattak a szomszédos kertvárosi parkban. A vendégek tanúi lehettek annak, hogyan is szimatolja ki profi módon Mokka, a kétéves fekete labrador azt a szarvasgombát, amelyetgazdája, Bagi Istvánrejtett ela fű között.

A bemutató vadászat után Ulrich József, az egyesület elnöke köszöntötte a résztvevőket a finom ételeiről híres vendéglőben. A négyfogásos, friss nyári, téli és homoki szarvasgombával készített ebéd után Csorbainé Gógán Andrea, a gödöllői Szent István Egyetem tanársegéde ismertette a hazai termesztés helyzetét. Az egyesületi rendezvény így egyszerre adott lehetőséget a gasztronómiai élmények és a szakmai ismeretek megszerzésére.

Afotók a menü fogásairól készültek:

Zellerkrémleves szarvasgomba szeletekkel

Házi tagliatelle vajas petrezselyemmel, szarvasgomba reszelékkel

Grillezett csirkemell zöldséges ágyon, szarvasgombás burgonyapürével

Somlói galuska csokoládéval locsolva, homoki szarvasgombával

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 15. 09:00, szerda | Helyi

Megkezdte a felkészülést a DFC csapata

Megkezdte az alapozást húsz fős kerettel a DFC a múlt héten. A felkészülést egy erőnléti edző is segíti.

2020. Július 14. 20:30, kedd | Helyi

Bélyegen az 50 éve város Dombóvár

A várossá avatásának 50. évfordulóját ünneplő Dombóvár a témája a Magyar Posta 2020. évi Tájak, városok című bélyegsorozata egyik most kibocsátott címletének.

2020. Július 14. 13:00, kedd | Helyi

Szeptember 12-én hat helyszínen – köztük Dombóváron – tartanak Vasutasnapot

Az ötvenedik, jubileumi évforduló alkalmából aznap egy mozdonyt is indítanak Erky-Nagy Tibor grafikájával, amely városunk kerek évfordulójára fogja felhívni a figyelmet országszerte.

2020. Július 14. 08:48, kedd | Helyi

Soron kívüli véradást szerveznek Dombóváron

A növekvő igények miatt soron kívüli véradást szerveznek Dombóváron 2020. 07. 17-én, pénteken 9–16 óráig. Helyszín: Szent Lukács Kórház, 1. emelet. Minden véradót apró meglepetéssel várnak.