Városlista
2020. szeptember 22, kedd - Móric

Hírek

2011. Április 04. 19:07, hétfő | Helyi

Szász Endre porceláncsodáiból nyílt kiállítás a kiskastélyban

Szász Endre porceláncsodáiból nyílt kiállítás a kiskastélyban

Múzeum- és művészetbarátok lelkes csoportja gyűlt össze április 2-án, szombaton délután a Dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény Szepessy-szalonjában. A szervezők és a házigazdák egy kis házi ünnepség keretében adták át a nagyköz

A mester először 1978 és 1987 között, majd 1994-től volt a nagy múltú észak-magyarországi kerámia műhely egyik neves házi művésze. A hollóházi Porcelán Múzeum anyagából május 1-jéig vendégeskedő kollekció a művész legfontosabb és eddig kevéssé ismert alkotói periódusaiból származó munkákból sorakoztat fel közel 100 darabot.

A jó hangulatú tárlatmegnyitónelőször a múzeum vezetője köszöntötte a vendégeket, majd Kocsis Zoltán, a Dombóvári Városszépítő és Városvédő Közhasznú Egyesület elnöke nyújtotta át a díszvendégnek, a mester özvegyének, Szász Lula asszonynak a nagy múltú örökségvédő civil közösség ajándékait, majd vezette végig az épület termein. A kedves vendégek sorában volt Nyáry Éva grófnő, a Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend MagyarországiNagy Perjeleéskísérője.

A befogadó múzeumban egyúttal alkalmi porcelánvásár is zajlik. A mintadarabok és -készletek két nagyméretű vitrinből választhatók ki. Információk: www.muzeumdombovar.fw.hu. Telefon: +36 20 286 79 59.

Szöveg és fotók: Dombóvári Városszépítő és Városvédő Közhasznú Egyesület


Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 21. 13:00, hétfő | Helyi

Unokázós csalók bukkantak fel Dombóváron

Idős személyeket próbáltak tévedésbe ejteni.

2020. Szeptember 21. 08:19, hétfő | Helyi

A buszmegállóban várakozva lopta el ismerőse pénzét

A dombóvári rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 55 éves naki nővel szemben folytattak lopás vétség elkövetése miatt.

2020. Szeptember 17. 22:34, csütörtök | Helyi

A Kaposmenti Magazin szeptember 15-i adása

Vállalkozói fórum a szakképzésről, Dombóvár díszpolgára lett Molnár István, új játszótér Kurdon, helyi fotósok alkotásaiból nyílt kiállítás a Tinódi Házban.

2020. Szeptember 17. 08:24, csütörtök | Helyi

Újabb értékes információkra bukkantak a régészek Dombóváron

Idén nyáron is folytatódott a régészeti munka.