Városlista
2021. március 7, vasárnap - Tamás

Hírek

2011. Április 04. 19:07, hétfő | Helyi

Szász Endre porceláncsodáiból nyílt kiállítás a kiskastélyban

Szász Endre porceláncsodáiból nyílt kiállítás a kiskastélyban

Múzeum- és művészetbarátok lelkes csoportja gyűlt össze április 2-án, szombaton délután a Dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény Szepessy-szalonjában. A szervezők és a házigazdák egy kis házi ünnepség keretében adták át a nagyköz

A mester először 1978 és 1987 között, majd 1994-től volt a nagy múltú észak-magyarországi kerámia műhely egyik neves házi művésze. A hollóházi Porcelán Múzeum anyagából május 1-jéig vendégeskedő kollekció a művész legfontosabb és eddig kevéssé ismert alkotói periódusaiból származó munkákból sorakoztat fel közel 100 darabot.

A jó hangulatú tárlatmegnyitónelőször a múzeum vezetője köszöntötte a vendégeket, majd Kocsis Zoltán, a Dombóvári Városszépítő és Városvédő Közhasznú Egyesület elnöke nyújtotta át a díszvendégnek, a mester özvegyének, Szász Lula asszonynak a nagy múltú örökségvédő civil közösség ajándékait, majd vezette végig az épület termein. A kedves vendégek sorában volt Nyáry Éva grófnő, a Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend MagyarországiNagy Perjeleéskísérője.

A befogadó múzeumban egyúttal alkalmi porcelánvásár is zajlik. A mintadarabok és -készletek két nagyméretű vitrinből választhatók ki. Információk: www.muzeumdombovar.fw.hu. Telefon: +36 20 286 79 59.

Szöveg és fotók: Dombóvári Városszépítő és Városvédő Közhasznú Egyesület


Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 06. 08:00, szombat | Helyi

DOVASE évértékelő, a vírushelyzet miatt írásos formában

Az évértékelő megtartását a vírushelyzet sajnos ellehetetlenítette, így azt írásos formában az egyesület weboldalán lehet megtekinteni, a díjak pedig csoportos foglalkozásokon kerültek kiosztásra.

2021. Március 05. 15:00, péntek | Helyi

Dombóvári sportszervezetek, egyesületek igényelhetnek támogatást

Pályázati felhívás Dombóvár Város Önkormányzata 2021. évi költségvetésében elkülönített sporttámogatási keretből történő támogatás igénylésére.

2021. Március 05. 08:46, péntek | Helyi

Bűncselekményből származó milliók tisztára mosásában segített Nakon egy nő

A Tolna megyei nyomozók egy 69 éves naki asszonyt gyanúsítottak meg azzal, hogy legalább 50 millió forintnyi, bűncselekményekből származó összeg tisztára mosásában vett részt.

2021. Március 04. 16:26, csütörtök | Helyi

Egyensúly és stabilitás

A város fizetőképességének megtartása a legfontosabb feladat az idei évi költségvetés szempontjából Dombóváron, hangsúlyozta Pintér Szilárd polgármester.