Városlista
2020. február 17, hétfő - Donát

Hírek

2011. Április 04. 19:07, hétfő | Helyi

Szász Endre porceláncsodáiból nyílt kiállítás a kiskastélyban

Szász Endre porceláncsodáiból nyílt kiállítás a kiskastélyban

Múzeum- és művészetbarátok lelkes csoportja gyűlt össze április 2-án, szombaton délután a Dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény Szepessy-szalonjában. A szervezők és a házigazdák egy kis házi ünnepség keretében adták át a nagyköz

A mester először 1978 és 1987 között, majd 1994-től volt a nagy múltú észak-magyarországi kerámia műhely egyik neves házi művésze. A hollóházi Porcelán Múzeum anyagából május 1-jéig vendégeskedő kollekció a művész legfontosabb és eddig kevéssé ismert alkotói periódusaiból származó munkákból sorakoztat fel közel 100 darabot.

A jó hangulatú tárlatmegnyitónelőször a múzeum vezetője köszöntötte a vendégeket, majd Kocsis Zoltán, a Dombóvári Városszépítő és Városvédő Közhasznú Egyesület elnöke nyújtotta át a díszvendégnek, a mester özvegyének, Szász Lula asszonynak a nagy múltú örökségvédő civil közösség ajándékait, majd vezette végig az épület termein. A kedves vendégek sorában volt Nyáry Éva grófnő, a Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend MagyarországiNagy Perjeleéskísérője.

A befogadó múzeumban egyúttal alkalmi porcelánvásár is zajlik. A mintadarabok és -készletek két nagyméretű vitrinből választhatók ki. Információk: www.muzeumdombovar.fw.hu. Telefon: +36 20 286 79 59.

Szöveg és fotók: Dombóvári Városszépítő és Városvédő Közhasznú Egyesület


Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 16. 19:00, vasárnap | Helyi

Biztonságosabb Internet Napja Dombóváron

Prevenciós előadás általános iskolásoknak.

2020. Február 15. 08:00, szombat | Helyi

Fekete Istvánra emlékezik a Duna Televízió

A Család-barát c. műsor számára készítettek riportot a nagy magyar íróról.

2020. Február 14. 10:17, péntek | Helyi

Idén is lesz alkotói pályázat

Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2020-ban immáron hetedik alkalommal hirdet alkotói pályázatot óvodásoknak és iskolásoknak.

2020. Február 13. 16:28, csütörtök | Helyi

Kapospulán került elő a lopott kerékpár

A dombóvári rendőrök a napokban visszaadták azt a kerékpárt a tulajdonosának, amelyet egy héttel korábban lopott el egy 22 éves férfi a város egyik házának zárt udvaráról.