Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Április 05. 14:19, csütörtök | Sport
Forrás: Feja Team

Szebelédi Renáta: „Meghalni” megyek a ringbe

Szebelédi Renáta: „Meghalni” megyek a ringbe

Harmadik vb-címének megszerzésére készül az év profi bokszolónője, Szebelédi Renáta, aki április 14-én az olaszországi Vicenzában lép kötelek közé.

A fiatal magyar hölgy az IBF (Nemzetközi Bokszföderáció) nagylégsúlyú (52,2 kg) világbajnoki övéért a címvédő olasz Simona Galassi ellen küzd.

„Amikor külföldre indulok meccselni, akkor mindig úgy lépek be a ringbe, hogy mindent meg kell tennem a kiütésért. Ugyan a női ökölvívásban ritka a klasszikus kiütés, ezért inkább az ellenfél módszeres felőrlésén van a hangsúly” – mondta Szebelédi Renáta a DigiSport Reggeli Start című műsorában. „Mindig mindent beleadok, meghalni megyek a kötelek közé. Ez nem lesz másképp Olaszországban sem.”

Mindkét ökölvívó fordított alapállású, de az erő, és a fiatalság Szebelédi mellett szól, hiszen Galassi (39) közel kétszer olyan idős, mint magyar kihívója.

Érdekesség, hogy az IBF szövetség az egyetlen nagy "ABC" szervezet, ahol még nem szerzett magyar hivatásos ökölvívó világbajnoki címet. A WBO-nál, a WBC-nél és a WBA-nál volt, illetve utóbbi esetében jelenleg is van világbajnokunk, a nagyközépsúlyú Balzsay Károly személyében.

Az olaszországi küzdelem után Szebelédinek nem sok ideje lesz pihenni, ugyanis a tavaly Németországban megszerzett harmatsúlyú (53,5 kg) WBF világbajnoki övét – a Galassi-meccs eredményétől függetlenül - május 12-én, a Feja Promotion budapesti boxgáláján teszi kockára. Kihívója a román Eva Marcu lesz.

Feja Team

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.