Városlista
2021. június 16, szerda - Jusztin

Hírek

2020. Június 30. 08:18, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Szekszárd után Dombóváron is beindul a Nyaralókártya

Szekszárd után Dombóváron is beindul a Nyaralókártya

A Nyaralókártya program lehetőséget biztosít arra, hogy a nyaralásra induló ingatlantulajdonosok jelezzék a rendőrség felé, hogy átmenetileg felügyeletük nélkül marad a házuk.

A Dombóvári Rendőrkapitánysághoz tartozó településeken élő ingatlantulajdonosok egy bűnmegelőzési jellegű rendőrségi szolgáltatást vehetnek igénybe. A Nyaralókártya program lehetőséget biztosít arra, hogy a nyaralásra induló ingatlantulajdonosok jelezzék a rendőrség felé, hogy átmenetileg felügyeletük nélkül marad a házuk. A rendőrök a nyaralás idején többször is ellenőrzik az ingatlant, amennyiben problémát észlelnek, értesítik a megadott kontaktszemélyt és megteszik a szükséges rendőri intézkedéseket. A rendőrök az ellenőrzés alatt nem lépnek be az ingatlan területére, az ellenőrzés kizárólag a közterületről történik. Az adatokat tartalmazó Nyaralókártyát – az esetleges visszaélések elkerülése érdekében – személyesen kell leadni.

A dombóvári Nyaralókártya program kapcsán személyesen a Dombóvári Rendőrkapitányságon, telefonon a 0674/566-070-es telefonszám 6634-es mellékén érdeklődhet. A Nyaralókártya program önmagában nem biztosítja az ingatlan teljes biztonságát.

Szükséges, hogy ön is tegyen meg mindent annak érdekében, hogy ne váljon áldozattá!

• Nyaralás előtt szóljon szomszédjának, rokonának. Tudják, hogy meddig lesz távol, kérje őket a postaláda kiürítésére!
• Távolléte idejére célszerű a csengőt kikapcsolni, hogy az ingatlan elhagyatottsága ne legyen könnyen ellenőrizhető!
• Idegenekkel ne közölje távolléte időtartamát!
• Csak megbízható személynek, rokonnak, szomszédnak hagyja meg elérhetőségeit!
• Lakáskulcsát ne tegye ajtaja közelében található „biztos” rejtekhelyre (lábtörlő, villanyóraszekrény)!
• Kulcsait ne tartsa igazolványaival egy helyen, mert ellopásuk esetén „kulcsrakész” segítséget ad pontos lakcímével, autórendszámával a betörőknek!

Címkék: betörés, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 16. 15:07, szerda | Helyi

Menekülni próbált, de a dombóvári rendőrök elfogták

A dombóvári egyenruhások elfogták és őrizetbe vették azt a 22 éves kaposvári férfit, aki jogosítvány nélkül, ittasan közlekedett és a rendőri intézkedés alól is ki akarta vonni magát, sőt még körözték is.

2021. Június 15. 15:25, kedd | Helyi

2 arany-, 4 ezüst- és 1 bronzérmet szerzett a Dombóvári Karate Suli

Nyílt Karate Bajnokságon vett részt a Dombóvári Karate Suli a Magyarországi Shitokai Szervezethez tartozó Szkitia Harcművészeti Egyesület meghívása kapcsán Miskolcon.

2021. Június 14. 14:03, hétfő | Helyi

A héten szállítják a zöldhulladékot Dombóváron

A héten aktuális a zöldhulladék szállítás, kérjük Önöket, átlátszó zsákokba gyűjtve helyezzék ki az elszállíttatni kívánt zöldhulladékot a megszokott hulladékszállítási napon reggel 6 óráig.

2021. Június 13. 10:53, vasárnap | Helyi

Puszpán Zoltánnét 90. születésnapja alkalmából köszöntötték

Puszpán Zoltánnét 90. születésnapja alkalmából, valamint neve napján Pintér Szilárd polgármester és Horváth József Lászlóné önkormányzati képviselő köszöntötték.