Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2017. Április 07. 17:00, péntek | Helyi
Forrás: www.facebook.com/dombomedia.hu

Szelfipont is várja ezentúl a vendégeket Gunarasban

Szelfipont is várja ezentúl a vendégeket Gunarasban

A retró hangulatú háttér előtt igazi időutazós fotókat készíthetnek a városba érkező vendégek.

A Város Hete rendezvénysorozat keretében egy újabb fejlesztéssel bővült Gunaras, hiszen a keddi napon átadták a szelfipontot. A beruházás mintegy 1 millió forintba került. Az ünnepélyes átadás után Halmosi Nóra tartott előadást Gunaras gyógyhellyé minősítésének folyamatáról.

A retró hangulatú háttér előtt igazi "időutazós" fotókat készíthetnek a városba érkező vendégek. A fal előtt lévő színes ülőkékre ráülve egy fotó erejéig igazán beleolvadhatnak a régmúltba a szelfizni vágyók. Így próbálják még érdekesebbé tenni a fürdőhelyet, és nem utolsó sorban méltó képpen viselni a fürdőváros címet. – hangzott el Szabó Loránd beszédében.
Az avatás után Halmosi Nóra programkoordinátor tartott előadást a közeli szállodában Gunaras hivatalos gyógyhellyé minősítésének folyamatáról.

Az előadó az érdeklődőknek elmondta, már 2015 decemberében elkezdődött a tervezés, akkor hozta meg a döntést a képviselő testület, miszerint benyújtja a gyógyhellyé nyilvánítási kérelmet az Országos Tisztifőorvosi Hivatalához. A véglegesítése azóta is zajlik. A projektmenedzser elárulta, hogy a szakvéleményeket remélhetőleg 2 hónapon belül be tudják nyújtani a megfelelő szervhez.
Halmosi Nóra egy prezentáció segítségével mutatta be a gyógyhellyé nyilvánításnak a 3 fő szempontját: a gyógytényezőt, az infrastruktúrát és a levegőtisztaságot. A vizsgálatok során megállapították, hogy mind a három tényező elfogadható Gunarasban. Tehát tiszta a levegő, nincs zajszennyezés, és a rehabilitáción lévő betegek nyugalma is biztosított. Az előadásból kiderült, hogy jelenleg 31 darab gyógyhely van Magyarországon, a következő, tehát a 32. pedig Dombóvár-Gunaras szeretne lenni. A cím elnyerésével a városnak és a környékének az is imázsa is tovább erősödhetne.

Címkék: Dombóvár, Gunaras

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.