Városlista
2020. augusztus 12, szerda - Klára

Hírek

2020. Július 05. 19:45, vasárnap | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Szent György Emlékérmét és pénzjutalmat kaptak a dombóvári életmentő rendőrök

Szent György Emlékérmét és pénzjutalmat kaptak a dombóvári életmentő rendőrök

Erős Viktor rendőr főtörzszászlós és Török Szabolcs rendőr törzszászlós Budapesten vehetett át elismerést.

Mint arról korábban beszámoltunk, bejelentés érkezett 2020. május 30-án a késő esti órákban, hogy egy 44 éves férfi Döbröközön egy benzines kannával a kezében sétál az utcán, és azzal fenyegetőzik, hogy felgyújtja magát. A Dombóvári Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai, Erős Viktor rendőr főtörzszászlós és Török Szabolcs rendőr törzszászlós azonnal a helyszínre érkeztek. A fenyegetőző az egyenruhások láttán egy öngyújtóval csattogtatni kezdett, melynek szikrája meggyújtotta a ruháját. Munkatársaink azonnal a segítségére siettek és a környékbeliek segítségével rövid idő alatt eloltották a sérült személy lángoló ruháját.

Az országos rendőrfőkapitány pénzjutalomban részesítette, valamint Szent György Emlékérmét adományozott mindkét életmentő munkatársunknak a 2020. május 30-án Döbrököz településen önmagát felgyújtó férfi életének megmentése érdekében tanúsított kiemelkedő szakmai tevékenységük elismeréséért.

A kitüntetéseket 2020. július 1-jén Budapesten dr. Töreki Sándor rendőr vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, országos bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes adta át Erős Viktor és Török Szabolcs körzeti megbízottak részére.

Mindkét kollégának gratulálunk az elismerésekhez!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 11. 18:28, kedd | Helyi

Sikeresen vizsgáztak a kurdi önkéntes tűzoltók az újraminősítő gyakorlatukon

Továbbra is önállóan beavatkozó tűzoltó egyesületként működhetnek tovább a kurdiak önkéntesei, az augusztus nyolcadikán, délelőtt kilenc órakor kezdődő sikeres gyakorlatukat követően.

2020. Augusztus 11. 15:57, kedd | Helyi

90. születésnapja alkalmából köszöntötték Zóka Istvánné Marika nénit

Zóka Istvánné Marika nénit 90. születésnapja alkalmából Pintér Szilárd polgármester és Gyarmatiné Kiss Éva, a körzet képviselője köszöntötték.

2020. Augusztus 11. 08:50, kedd | Helyi

Ezerkétszáz szalmabála égett Szárász és Egyházaskozár között

Ezerkétszáz lángoló kockabálához riasztották vasárnap délután Tolna-és Baranya megye tűzoltóit a Baranya megyei Szárász és Egyházaskozár között található 65193-as út, ötödik kilométeréhez.

2020. Augusztus 10. 15:48, hétfő | Helyi

Fekete István múzeumok és emlékhelyek Magyarországon

Az ajkai Fekete István Irodalmi Társaság gondozásában ismét megjelent az író emlékhelyeiről szóló bővített és javított kiadvány.