Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2020. Július 05. 19:45, vasárnap | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Szent György Emlékérmét és pénzjutalmat kaptak a dombóvári életmentő rendőrök

Szent György Emlékérmét és pénzjutalmat kaptak a dombóvári életmentő rendőrök

Erős Viktor rendőr főtörzszászlós és Török Szabolcs rendőr törzszászlós Budapesten vehetett át elismerést.

Mint arról korábban beszámoltunk, bejelentés érkezett 2020. május 30-án a késő esti órákban, hogy egy 44 éves férfi Döbröközön egy benzines kannával a kezében sétál az utcán, és azzal fenyegetőzik, hogy felgyújtja magát. A Dombóvári Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai, Erős Viktor rendőr főtörzszászlós és Török Szabolcs rendőr törzszászlós azonnal a helyszínre érkeztek. A fenyegetőző az egyenruhások láttán egy öngyújtóval csattogtatni kezdett, melynek szikrája meggyújtotta a ruháját. Munkatársaink azonnal a segítségére siettek és a környékbeliek segítségével rövid idő alatt eloltották a sérült személy lángoló ruháját.

Az országos rendőrfőkapitány pénzjutalomban részesítette, valamint Szent György Emlékérmét adományozott mindkét életmentő munkatársunknak a 2020. május 30-án Döbrököz településen önmagát felgyújtó férfi életének megmentése érdekében tanúsított kiemelkedő szakmai tevékenységük elismeréséért.

A kitüntetéseket 2020. július 1-jén Budapesten dr. Töreki Sándor rendőr vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, országos bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes adta át Erős Viktor és Török Szabolcs körzeti megbízottak részére.

Mindkét kollégának gratulálunk az elismerésekhez!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 24. 22:42, péntek | Helyi

Izgalmas programok, rendhagyó órák

A KULTUP program először jutott el Dombóvárra. A Déryné program keretében 7 csoport vett részt a TMSZC Apáczai Csere János Technikum és Kollégiumban a színházi, kulturális és zenés előadásokon.

2024. Május 24. 10:30, péntek | Helyi

A Fekete család barátai látogattak Dombóvárra és Göllébe

Fekete Magdolna irodalmi hagyatéki gondnok és Tóth Árpád, ifj. Fekete István író barátja látogattak el Dombóvárra Bodó Imre múzeumalapítóhoz és feleségéhez, Líviához.

2024. Május 23. 11:12, csütörtök | Helyi

Gelei József egykori válogatott kapus járt a Fekete István Múzeumban

Berki Zsolt ötletgazda szervezésében immár második alkalommal került megrendezésre az Esterházy Miklós Technikum és Szakképző Iskola műfüves pályáján a Buzánszky Jenő középiskolai Futball Torna.