Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Június 10. 23:55, vasárnap | Helyi
Forrás: Kollár Ágnes/SzORGI

Szent Orsolyás sikereket hozott a Regösök Húrján

Szent Orsolyás sikereket hozott a Regösök Húrján

A Nagyatádi Bárdos Lajos Általános Iskolában rendezték meg a Magyar Versmondók Egyesülete által meghirdetett „Regösök Húrján” XVI. országos vers- és prózamondó verseny regionális döntőjét.

Az országos versenyt négy egyenrangú helyszínen bonyolították le: a Dunától keletre elhelyezkedő országrész megyéinek Kunszentmiklóson, a Pest megyei versmondóknak és Budapest kerületeinek a fővárosban, a Dunántúlon Veszprémben és Nagyatádon.

A május 19-i nagyatádi megmérettetésre az előzetes eredmények alapján lehetett nevezni a megyék legjobbjainak. A versenyzőknek három verset vagy prózát kellett vinniük a magukkal a versenyre. Ezek közül kettőt kellett előadniuk, egyiket a délelőtti, a másikat pedig a délutáni fordulóban.

A rangos szakmai zsűri elnöke Kiss László, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke volt. Tagjai pedig Dr. Lutter Imre, a Magyar Versmondók Egyesületének ügyvezető elnöke, Gőbölös Izolda, a Kaposvári Egyetem Pedagógus Továbbképző és Szolgáltató Intézet igazgatója, Mikulcza Gábor, a balatonszárszói József Attila Szavalóverseny főszervezője és Szennik Éva kommunikációs alelnök.

A rendkívül erős mezőny 31 indulójának produkcióit két korcsoportban minősítették. A Szent Orsolya Iskolaközpont három indulója közül a 10-12 évesek kategóriájában Kovács Ágnes és Kovács Klaudia megosztott első helyen végzett, míg Golyák János különdíjas lett. A gyerekek a könyvjutalom mellett részt vehetnek egy nagyszabású gálán, amelyet Budapesten, a Fővárosi Művelődési Házban rendeznek meg ősszel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.