Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2019. Április 01. 08:19, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

Szép dombóvári siker a szellemi diákolimpián

Szép dombóvári siker a szellemi diákolimpián

Egymás után harmadszor adott otthont március 23-24-én a Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia országos fináléjának a Tatai Olimpia Központ, ahova az Illyés Gyula Gimnázium két csapata jutott be.

A Magyar Diáksport Szövetség, valamint a Komárom-Esztergom Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület által szervezett rendezvényen az első napon az V-VI. korcsoportos együttesek vetélkedőjét bonyolították le.
A dombóvári középfokú oktatási intézmény Bor Bernadett, Schönfelder Kata, Kőszegi Gergő, Kőszegi Szabolcs összeállítású alakulata 95%-ban tudott helyes választ adni az 1948-as londoni nyári- és a dél-koreai Pjongcshangban 2018-ban lebonyolított téli ötkarikás játékokkal kapcsolatban feltett kérdésekre, ám még ez a kimagaslóan jó teljesítmény sem volt elegendő ahhoz, hogy a mezőny élén végezzen. A győzelmet megszerző körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium együttese mögött a második helyet érdemelte ki a kivételesen nagy tudásáról számot adó társaság.

A másnapi folytatás során szépen helytállt a III-IV. korcsoportosok között a Berta Boldizsár, Futó Dániel, Horváth Boldizsár, Rákosfalvi Soma alkotta gárda, mely ötödikként zárta a nyolc csapat versenyét. A fiúknak különösen az 1956-ban az ausztráliai Melbourneben megrendezett nyári olimpia magyar vonatkozású sikereiben és a kajak-kenusok eredményeiben kellett tájékozottnak lenniük.

A hétvégi programot megtisztelte jelenlétével Gedó György olimpiai bajnok ökölvívó, valamint Martinek János olimpiai-, világ,- és Európa-bajnok öttusázó, akik mindketten elismerősen szóltak a fiatalok remek teljesítményéről. Az Illyés Gyula Gimnázium tanulóit dr. Szenyéri Zoltán igazgató készítette fel a számukra szép sikert hozó megmérettetésre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 14:00, szerda | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Július 23. 11:42, kedd | Helyi

A hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Július hónap műtárgya Gulyás József (1938–2017) néhai dombóvári természetfestő 2008-ban festett alkotása lett.

2024. Július 20. 13:39, szombat | Helyi

Ön is segítheti online kérdőív kitöltésével a Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központ munkáját

Facebook bejegyzésükben leírják, hogy a kérdőív segítségével tudják felmérni a lezajlott programok társadalmi hatásait, és hogy milyen tevékenységekkel lehetne fejleszteni a település kulturális életét.

2024. Július 19. 16:27, péntek | Helyi

Kihirdették a helyi védelem alatt álló építészeti örökség felújítására kiírt pályázat nyerteseit

Dombóvár Város Önkormányzatának Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága elbírálta a helyi védelem alatt álló építészeti örökség felújítását szolgáló, vissza nem térítendő önkormányzati támogatásra benyújtott pályázatokat.