Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2019. Április 01. 08:19, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

Szép dombóvári siker a szellemi diákolimpián

Szép dombóvári siker a szellemi diákolimpián

Egymás után harmadszor adott otthont március 23-24-én a Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia országos fináléjának a Tatai Olimpia Központ, ahova az Illyés Gyula Gimnázium két csapata jutott be.

A Magyar Diáksport Szövetség, valamint a Komárom-Esztergom Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület által szervezett rendezvényen az első napon az V-VI. korcsoportos együttesek vetélkedőjét bonyolították le.
A dombóvári középfokú oktatási intézmény Bor Bernadett, Schönfelder Kata, Kőszegi Gergő, Kőszegi Szabolcs összeállítású alakulata 95%-ban tudott helyes választ adni az 1948-as londoni nyári- és a dél-koreai Pjongcshangban 2018-ban lebonyolított téli ötkarikás játékokkal kapcsolatban feltett kérdésekre, ám még ez a kimagaslóan jó teljesítmény sem volt elegendő ahhoz, hogy a mezőny élén végezzen. A győzelmet megszerző körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium együttese mögött a második helyet érdemelte ki a kivételesen nagy tudásáról számot adó társaság.

A másnapi folytatás során szépen helytállt a III-IV. korcsoportosok között a Berta Boldizsár, Futó Dániel, Horváth Boldizsár, Rákosfalvi Soma alkotta gárda, mely ötödikként zárta a nyolc csapat versenyét. A fiúknak különösen az 1956-ban az ausztráliai Melbourneben megrendezett nyári olimpia magyar vonatkozású sikereiben és a kajak-kenusok eredményeiben kellett tájékozottnak lenniük.

A hétvégi programot megtisztelte jelenlétével Gedó György olimpiai bajnok ökölvívó, valamint Martinek János olimpiai-, világ,- és Európa-bajnok öttusázó, akik mindketten elismerősen szóltak a fiatalok remek teljesítményéről. Az Illyés Gyula Gimnázium tanulóit dr. Szenyéri Zoltán igazgató készítette fel a számukra szép sikert hozó megmérettetésre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 24. 22:42, péntek | Helyi

Izgalmas programok, rendhagyó órák

A KULTUP program először jutott el Dombóvárra. A Déryné program keretében 7 csoport vett részt a TMSZC Apáczai Csere János Technikum és Kollégiumban a színházi, kulturális és zenés előadásokon.

2024. Május 24. 10:30, péntek | Helyi

A Fekete család barátai látogattak Dombóvárra és Göllébe

Fekete Magdolna irodalmi hagyatéki gondnok és Tóth Árpád, ifj. Fekete István író barátja látogattak el Dombóvárra Bodó Imre múzeumalapítóhoz és feleségéhez, Líviához.

2024. Május 23. 11:12, csütörtök | Helyi

Gelei József egykori válogatott kapus járt a Fekete István Múzeumban

Berki Zsolt ötletgazda szervezésében immár második alkalommal került megrendezésre az Esterházy Miklós Technikum és Szakképző Iskola műfüves pályáján a Buzánszky Jenő középiskolai Futball Torna.