Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2019. Július 15. 08:27, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

Szépen gondozottak a város zöldterületei

Szépen gondozottak a város zöldterületei

Több mint 300 település önkormányzata között a dombóvári idén is benevezett a „Virágos Magyarország” Környezetszépítő Versenybe, amit huszonhatodszor hirdetett meg a Magyar Turisztikai Ügynökség.

1994-ben az Országos Idegenforgalmi Hivatal, a Belügyminisztérium és különböző szakmai szervezetek rendezték meg az első hazai országos virágosítási, környezetszépítési és -védelmi megmérettetést, melynek az a célja, hogy minél több hazai városban és faluban alakítsanak ki kulturált és vonzó településképet, erősítsék a környezettudatos gondolkodást és szemléletet, valamint őrizzék meg és gyarapítsák a természeti kincseket, illetve az építészeti örökséget.

Július 10-én látogatott Dombóvárra a zsűri, hogy szemrevételezze az önkormányzat gondozásában lévő közterületeket. Szabotin Gábor kalauzolta körbe a kéttagú bizottságot, mely a belvárost, a Szigeterdőt és Gunarast kereste fel.
- A település nagy zöldfelületekkel rendelkezik, amik szépen gondozottak - emelte ki Vajthó Ferenc kertész. - Ha a közeljövőben sikerül végrehajtani azokat a terveket, amik ma még csak az asztalon léteznek, akkor Dombóvár egy gyönyörű terekkel rendelkező városa lesz hazánknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 10:30, péntek | Helyi

A Fekete család barátai látogattak Dombóvárra és Göllébe

Fekete Magdolna irodalmi hagyatéki gondnok és Tóth Árpád, ifj. Fekete István író barátja látogattak el Dombóvárra Bodó Imre múzeumalapítóhoz és feleségéhez, Líviához.

2024. Május 23. 11:12, csütörtök | Helyi

Gelei József egykori válogatott kapus járt a Fekete István Múzeumban

Berki Zsolt ötletgazda szervezésében immár második alkalommal került megrendezésre az Esterházy Miklós Technikum és Szakképző Iskola műfüves pályáján a Buzánszky Jenő középiskolai Futball Torna.

2024. Május 22. 08:11, szerda | Helyi

Önkéntesek tisztították meg egy dombóvári utca környékét

A MÁV Zrt. dombóvári munkatársai, valamint a Dombóvári Karatesuli Egyesület Szabó Csaba vezetésével és a helyi Dombóvári Városi Horgász Egyesület fogott össze egy nemes cél érdekében.

2024. Május 20. 09:03, hétfő | Helyi

Áldozatot követelt egy dombóvári lakástűz

Május 18-án, szombat reggel érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Dombóváron kigyulladt egy lakás.