Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Augusztus 08. 14:14, péntek | Helyi
Forrás: TMKI, fotó: dunaujvaros.com

Szeptember közepéig küldhetik be kreatív pályázatukat a fiatalok

Szeptember közepéig küldhetik be kreatív pályázatukat a fiatalok

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság eredetileg május elején hirdette meg „Hatékony tűzmegelőzési kommunikáció” című kétkörös felmenő rendszerű alkotópályázatát a 10-18 év közötti fiatalok számára

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság eredetileg május elején hirdette meg „Hatékony tűzmegelőzési kommunikáció” című kétkörös – országos és megyei –, felmenő rendszerű alkotópályázatát a 10-18 év közötti fiatalok számára. A nyári szünetre való tekintettel a július végi határidőt a bizottság szeptember tizenötödikéig tolta ki
A cél megtalálni azokat a különösen kreatív, ötletes és tetszetős kommunikációs megoldásokat, amelyekkel az eddigieknél is hatékonyabban érhető el a tűzmegelőzéssel érintett célközönség. A megyei bírálóbizottságot az igazgató által felkért, a megyében tevékenykedő művész, múzeumigazgató, médiaszakember vezeti majd, az országos bírálóbizottság elnöke pedig Berki Imre, a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának vezetője lesz.

A pályamunkákat négy kategóriában várják.

A plakát műfajban készíthető A4-es méretű grafika vagy fotó, avagy weboldalakra tervezett banner is.
Ugyancsak lehet pályázni hanganyaggal – tizenöt másodperces rádiós spotot kell elkészítenie a versenybe nevezőnek, amely természetesen a tűzmegelőzés témáját népszerűsíti.
A videós-filmes kategóriában ugyanezt várják a versenyzőktől a pályázat kiírói egy harminc másodperces kreatív film formájában.
További lehetőségek nyílnak a negyedik kategóriában – itt weblappal, bloggal, közösségi oldal tervével és mobil eszközökre készített alkalmazással is lehet pályázni.

A megyei bírálóbizottság kategóriánként három-három, tehát összesen tizenkét alkotást díjaz majd. A kisorsolásra szánt díjak között egy darab kétnapos, négy fő részére szóló balatonföldvári szállodai ellátás is van. Az első helyen végzett alkotások automatikusan részt vesznek az országos versenyben. A bírálatnál a kreativitás, az esztétika, a nyelvtan, a társadalmi hasznosság és természetesen a tűzvédelmi szakmai szempontok figyelembevételével dönti el a sorrendet a zsűri.

A pályaműveket e-mail-ben vagy elektronikus adathordozón lehet benyújtani szeptember 15-ig a fővárosi, illetve a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok postacímére. A pályázóknak fel kell tüntetniük nevüket, életkorukat, e-mail címüket, mellékelniük kell továbbá szülőjük vagy gondozójuk beleegyező nyilatkozatát is. Az életkori határok tekintetében a pályázónak a beérkezési határidő napján betöltött életkorát veszik figyelembe a bírálók.

A megyei pályázatok eredményét szeptember 22-én, az országos eredményeket szeptember 30-án teszik közzé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.