Városlista
2020. június 1, hétfő - Tünde

Hírek

2012. Február 01. 07:34, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Szerdától drágábban szívnak a dohányosok

Szerdától drágábban szívnak a dohányosok

Február elsejétől, vagyis holnaptól már többet kell fizetni a cigért.

Idén a kétlépcsős jövedékiadó-emelés miatt összesen akár 100 forinttal is nőhet a dohánytermék ára - írta a Magyar Nemzet. Így szerdától már akár 60 forinttal is többet fizethet egy doboz cigiért, aki dohányzik.

A cigarettát ezer darabonként 11.500 forint és a kiskereskedelmi eladási ár 30 százalékának megfelelő jövedéki adó terheli február 1-jétől, júliusban pedig újabb emelés következik: ekkor a cigaretta jövedéki adója 11.900 forintra, illetve a kiskereskedelmi ár 31 százalékára nő.

Az adóemelés eredetileg idén májusban és novemberben lett volna esedékes, de egy módosító javaslat elfogadásával az időpontokat előrehozták február és július első napjára. Ráadásul, az adóemelés mértékét is növelték. Az eredeti szabályok szerint a januártól érvényes áfaemeléssel együtt durván 100 forinttal drágult volna egy doboz cigi, de az új szabályok értelmében ennél magasabb is lehet az áremelkedés, ha az adóemelést a gyártók és a forgalmazók teljesen egészében áthárítják a vásárlókra. A kormány 20 milliárd forint többletbevételt vár az adóemeléstől.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: cigaretta, dohányosok

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 31. 16:05, vasárnap | Belföld

A járvány elleni védekezés és a gazdaságvédelem kap elsőbbséget 2021-ben

A kormány átcsoportosította az erőforrásokat, a járvány elleni védekezés és a gazdaságvédelem kap elsőbbséget 2021-ben - jelentette ki a pénzügyminiszter a jövő évi költségvetésről a Kossuth Rádió műsorában vasárnap.

2020. Május 31. 14:00, vasárnap | Belföld

Enyhébbnek tűnik a járvány ott, ahol már évtizedek óta bevezették a BCG-oltást

Azokban az országokban, ahol a BCG-oltást már évtizedekkel ezelőtt kötelezővé tették, enyhébbnek tűnik a járvány lefolyása - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa az M1-en vasárnap.

2020. Május 31. 09:05, vasárnap | Belföld

A járványveszély továbbra sem múlt el

A koronavírus-járvány elleni védekezés eddig sikeres volt, de a járványveszély nem múlt el, ezért fenn kell tartani a járványügyi készültséget

2020. Május 31. 07:51, vasárnap | Belföld

Megkéseltek két embert Gyulán, egyikük meghalt

Megkéseltek két embert Gyulán vasárnap hajnalban, a rendőrök elfogták a feltételezett elkövetőt.