Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2021. December 20. 15:30, hétfő | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

SZERETET - Advent negyedik vasárnapja

SZERETET - Advent negyedik vasárnapja

A negyedik vasárnaphoz kapcsolódó programok péntek este kezdődtek a Percussion Project Pécs adventi ütőskoncertjével a Művelődési Ház Majoros Galériájában.

A kiváló pécsi művészek valódi karácsonyi hangulatot teremtettek a közönségnek.

Szombaton a Swing Ladies All I want for Christmas is SWING koncertje kápráztatta el a hallgatóságot. A trió a 20-as, 30-as évek Amerikájának, eddig kevesek által ismert karácsonyi dalait dolgozta fel. Együtt merülhettünk el a varázslatos karácsonyi világban.

A szeretet vasárnapján az MMSZ Esterházy Miklós Technikum és a Szent Orsolya Bencés Iskolaközpont ünnepi műsorával hangolódhattunk a karácsonyra, majd dr. Hegedüs János katolikus plébános szavai készítettek fel a karácsonyi csodára.

Az adventi koszorú negyedik gyertyáját Tóth Zoltán és Bogdán László önkormnyzati képviselők gyújtották meg.

A gyertygyújtást követően a város karácsonyfája alatt felsorakoztatott Cipősdoboz Akcióban összegyűjt ajándékokat vehették át a kedvezményezett szervezetek, az Életfa Nagycsaládos Egyesület Dombóvár, a Dombóvári ESZI és a Dombóvári Katolikus Karitász.

Az este folyamán először köszönthettük városunkban a Szironta Együttest. A koncerten különleges, hangolt bronz kéziharangokon csendültek fel ismert és elfeledett karácsonyi dalok elsősorban az angolszász nyelvterületről, de klasszikus karácsonyi művek is szerepeltek a kínálatban, így karácsonyi filmek betétdalai és kifejezetten kéziharangokra írt darabok is megszólaltak.

Az jégpálya mindenki örömére hétvégén is jó hangulatban üzemelt, a talp alá valót pénteken, szombaton és vasárnap is Uzonyi Zalán biztosította.

Címkék: advent, karácsony

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!