Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Október 05. 08:09, szerda | Külföld
Forrás: mti

Szíria: az amerikai fellépésben az új elnök hivatalba lépéséig nem várható változás

Szíria: az amerikai fellépésben az új elnök hivatalba lépéséig nem várható változás

A Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója szerint az Egyesült Államok Szíria-politikájában az elnökválasztási folyamat végéig nem várható változás.

Szalai Máté az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában emlékeztetett: az Egyesült Államokat korábban is sokat bírálták Szíria-politikája miatt, mert mindig ugyanazt a forgatókönyvet követve, az Oroszországgal való együttműködéstől várta a megoldást. Az Egyesült Államok a terrorizmus - az al-Kaida, a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet - elleni harcként tekinti a szír helyzet rendezését - mondta a kutató, megjegyezve: Oroszországnak viszont más érdekei is vannak Szíriával kapcsolatban.

Közölte: Barack Obama amerikai elnök nem nagyon szorgalmazta a beavatkozást Szíriában, még akkor sem, amikor vegyi fegyvert vetettek be az országban. Ennek nyomán az egyes szereplők egyre bátrabbakká váltak Szíriában.

Szalai Máté úgy vélekedett, az Egyesült Államokban a novemberi elnökválasztásig, s az új elnök hivatalba lépéséig, legalább februárig nem várható különösebb változás az Egyesült Államok Szíriával kapcsolatos fellépésében.

Címkék: amerika, elnök, Szíria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.