Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2017. December 21. 07:24, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Szívesen adakozunk, ha szent a cél

Szívesen adakozunk, ha szent a cél

Ünnepekkor, katasztrófahelyzeteknél vagy nehéz sorsú személyek, önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került családok támogatása céljából adakoznak leginkább az emberek

- írja a csütörtöki Magyar Idők a lap által megkérdezett jótékonysági szervezetek válaszait idézve.

Többen hangsúlyozták, hogy az adventi időszak ezek közül is kiemelkedik, de azt egyértelművé tették, hogy a segítségre egész évben szükség van, így a karácsony előtt gyűjtött pénz egy részét átcsoportosítják későbbre.

A lap az Ökumenikus Segélyszervezetet, a Katolikus Karitászt, a Magyar Református Szeretetszolgálatot (MRSZ) és a Magyar Vöröskeresztet kérdezte a jótékonykodók szokásairól.

A karitatív szervezetek tapasztalatai vegyesek, egyesek arról számoltak be, hogy inkább magánszemélyek tesznek felajánlásokat, mások arról tájékoztatták a lapot, hogy a cégek is szívesen támogatnak programokat.

A többség úgy véli, hogy a leghatékonyabb segítségnyújtás a pénzadományokkal lehetséges, a kiszámíthatóság miatt különösen megbecsülik azokat, akik folyamatosan adakoznak. De természetesen tárgyi felajánlásokat is fogadnak.

Minden szervezet kiemelte, hogy az egyes akcióknál óriási a média szerepe, és nemcsak a kampányok népszerűsítésével, hanem az adományok felhasználásának bemutatásával is. A sajtó ezzel hitelesíteni tudja az elvégzett munkát, ami azért is fontos, mert így az emberek legközelebb is szívesen adakoznak. A jótékonykodók számára nagyon fontos, hogy lássák, az akciók során adományaik jó kezekbe jutottak el - olvasható a lapban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 08:38, szombat | Belföld

Folytatódik a Közlekedési Múzeum gyűjteményfejlesztése

Járművek restaurálásával és további beszerzésekkel folytatódik a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum (MMKM) gyűjteményének fejlesztése.

2024. Július 13. 08:37, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: megnyertük egyszer, másodszor és pénteken megnyertük harmadszor is

Három a magyar igazság: megnyertük egyszer, megnyertük másodszor és pénteken megnyertük harmadszor is

2024. Július 13. 08:35, szombat | Belföld

Nagyon erős UV-B sugárzás várható szombaton az ország nagy részén

Nagyon erős, a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható szombaton több régióban - közölte a HungaroMet Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-vel.

2024. Július 12. 07:58, péntek | Belföld

Sok napsütés mellett néhol 40 Celsius fok fölé is melegedhet a levegő a hétvégén

Sok napsütés mellett elszórtan záporokra és zivatarokra kell számítani a hétvégén, néhol 40 Celsius fok fölé is melegedhet a levegő - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-hez.