Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2018. Szeptember 08. 20:03, szombat | Helyi
Forrás: Dombó Média

Szomszédvár tenisztalálkozó

Szomszédvár tenisztalálkozó

Szeptember 1-jén a Szuhay Sportcentrum két salakos pályáján szomszédvári rangadót rendeztek a dombóvári és a kaposvári csapat részvételével.

- A 2000-es évek elején gyakran jártunk át egyéni és páros megmérettetésekre a somogyi megyeszékhelyre - kezdte az emlékek felidézését a sportbaráti találkozó főszervezője, Zircher György. - Akkor vetődött fel az az ötlet, hogy mérkőzzön meg minden esztendőben egyszer a két város együttese. A helyszín mindig változik. Az idei a 13. összecsapásunk. A hagyományokat követve ez alkalommal is hat egyéni és három páros meccset játszunk. A találkozó esélyesei a mi gárdánk tagjainál jobb játékerőt képviselő somogyiak, ám szeretnénk őket megszorongatni. Néhányszor már sikerült meglepetést szereznünk a váratlan, ám teljesen megérdemelt győzelmünkkel, ami most sem elképzelhetetlen.
Az egyik hazai teniszező, dr. Horváth Sándor arról beszélt, hogy törekszenek visszavágni a legutóbbi vereségért és viszonozni azt a csodálatos vendéglátást, amiben 2017-ben Kaposváron részük volt. Szeretnék, ha sportbarátaik a vesztes bánkódásával, de a kellemes együttlétre szívesen gondolva térnének haza a nap végén.
Az utóbbiért mindent megtettek a vendéglátók. Zircher György előbb saját barackpálinkájával kínálta meg a riválisokat és együttesének tagjait, majd közös tojásrántottás reggelire invitálta meg a résztvevőket. Az evés utáni sorsolásnál eldőlt az, hogy ki kivel meccsel. A dombóváriak közül egyéniben dr. Józan Dániel, dr. Pelbáth József és Sándor Tibor diadalmaskodott, párosban pedig a dr. Horváth Sándor és Sándor Tibor alkotta duó bizonyult jobbnak ellenfelénél. A házigazdák ugyan 5:4-re alulmaradtak, de közülük senki sem bánkódott, mert a finom vacsora - babgulyás és sertéskörmös pacal - kárpótolta őket az elmaradt győzelemért.

Címkék: teniszpálya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.

2024. Május 08. 09:34, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre megelőzés céljából. Majd tervezetten egy hónapon belül megismétlésre kerül.