Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Március 26. 20:50, hétfő | Helyi
Forrás: helyi híreink szerkesztője

Szorgos kezek munkája nyomán szépült Mindszentgodisa

Szorgos kezek munkája nyomán szépült Mindszentgodisa

Legalább százhetvenen dolgoztak azért március 24-én, hogy tiszta és rendezett legyen a Sásd közeli község gyümölcsényi, godisai és felsőmindszenti falurésze. Az önkéntesek a helyi „Iskola-háló” projekthez csatlakoztak.

Az iskolások és tanáraik mellett az óvodások és óvónőik, a felsőmindszenti faluszépítők, a német és a cigány nemzetiségi önkormányzat képviselői, az iskola szülői testülete és a Mindszentgodisáért Egyesület tagjai vettek részt a jó hangulatú faluszépítési akcióban.

A Mindszentgodisai Általános Iskola nemrég közel 6,4 millió forintnyi támogatást nyert el a Wekerle Sándor Alapkezelő „A halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek felzárkózását segítő, modellértékű iskolai és iskolához kapcsolódó innovatív programok támogatása (Iskola-háló)” című pályázati konstrukcióban - tájékoztatta munkatársunkat Schóber József igazgató.

A „Mindszentgodisa: környezettudatos nevelés szerepe a közösségformálásban és a hátrányos helyzetű tanulók sikeres szocializációjában” címmel benyújtott pályázat az intézménynek a környezettudatos neveléssel kapcsolatos jó gyakorlatait összegzi, helyezi el egy teljes programban. A számtalan, a környezetvédelemmel és a közösségfejlesztéssel kapcsolatos tanórai, tanórán kívüli elemet tartalmazó program része a közvetlen környezet - az iskola és a lakóhely - megóvásával, szebbé tételével kapcsolatos közös tevékenységsorozat: faluszépítő munka, hulladékgyűjtés (papír és veszélyes hulladékok), parkosítás, virágültetés. Ezen felül a gyerekek a Víz Világnapjához, a Föld Napjához, a Madarak és Fák Napjához kapcsolatos projekteken, kirándulásokon is részt vesznek, megismerkednek szűkebb hazájuk értékeivel is a „Rejtett kincsek a Zselic mezsgyéjén” miniprojekt segítségével - részletezte az iskolaigazgató.

Mint Megyeri Vilmos polgármestertől (második képünkön balról) megtudtuk, a nyolcszáz lelkes község önkormányzatának meglehetősen szűkösek a lehetőségei a közmunka terén, ugyanakkor több mint 5 hektárnyi zöldterületet kell gondozniuk három településrészen. Ezért is jön jól nekik az önkéntesek munkája, amelynek fogadására hivatalosan is van lehetőségük.

A civil faluszépítő tevékenység egyáltalán nem ismeretlen Mindszentgodisán. Egy - a felsőmindszenti boltos, Csirke Csabáné és Dr. Nyuschalné Wimmer Piroska önkormányzati képviselő által összefogott - csapat néhány éve rendszeresen rendbe teszi a faluközpontot. Most ők is egyeztették tevékenységüket az iskolával. Minden résztvevőnek köszönöm a munkáját, de külön is szeretném kiemelni Szakács Józsi bácsit (második képünkön jobbról), aki - ahogy már számos alkalommal - most is ajánlott fel saját nevelésű csemetéiből kiültetésre - zárta szavait Megyeri Vilmos.

Szöveg és fotók: Cserveni Gábor

Képgalériánkért kattintson a lenti fotóra.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.