Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. November 10. 07:35, péntek | Belföld
Forrás: mti

Sztárokkal indít jótékonysági akciót az Ökumenikus Segélyszervezet

Sztárokkal indít jótékonysági akciót az Ökumenikus Segélyszervezet

Sztárokkal indít karácsonyig tartó úgynevezett videokihívást az Ökumenikus Segélyszervezet - hangzott el az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

A közösségi jótékonysági megmozdulást a Share for Help magyar fejlesztésű applikáció segítségével indítják útnak.

Jászberényi Tamás, a "Share for Help. Mutasd meg, ki vagy!" mozgalom alapítója elmondta: három éve dolgoznak ezen az applikáción, amely egy csapatként kezeli az embereket, civil szervezeteket, vállalatokat. Céljuk, hogy nyilvánosságot adjanak a jónak - fogalmazott.

Gáncs Kristóf az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta: azt tapasztalják, hogy egyre fontosabbá válik a közösségi média, amellyel jó ügyeket is lehet terjeszteni. Példaként említette, hogy korábban az iskolakezdési videójukkal, valamint a családon belüli erőszak elleni kampányukkal is sokakat sikerült elérniük a közösségi média révén. Most a karácsonyra készülve sztárok - a Hooligans, Wolf Kati és Katus Attila - indítanak el egy, az 1353-as adományvonalat népszerűsítő videokihívást, és remélik, hogy egyre többen osztják majd meg.

Nemcsak karácsonyra gyűjtenek, hanem arra is, hogy egész évben tudjon segíteni a szervezet - jelezte.

Gáncs Kristóf azt is elmondta: a karácsonyra készülve a jövő héten elindul hagyományos "Szeretetéhség"-kampányuk is, emellett szokás szerint más segélyakciókat, például ételosztást is szerveznek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.