Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Március 27. 14:09, kedd | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Sztrájkolnak a repülőtéren

Sztrájkolnak a repülőtéren

Sztrájk kezdődött kedden kora reggel több németországi nemzetközi repülőtéren, a munkabeszüntetés miatt már reggel több száz járatot kellett törölni.

A szolgáltatási ágazat szakszervezeti szövetsége (ver.di) által meghirdetett sztrájk a frankfurti, a két berlini, a stuttgarti, a köln-bonni, a hannoveri, a düsseldorfi és a müncheni repülőtérre terjed ki. Stuttgartban például a repülőtéri tűzoltók sztrájkolnak, amitől teljesen megbénult a közlekedés.

A legnagyobb németországi repülőtéren, a frankfurtin öt órakor kezdődött a sztrájk és délután 14.30-ig tart. A Lufthansa, a legnagyobb német légitársaság kora reggelig már országszerte 450 járatot törölt.

A ver.di a közszférában kezdett bértárgyalásokon képviselt álláspontjának kíván nyomatékolt adni a sztrájkkal. A szakszervezet 6,5 százalékos és legkevesebb havi 200 eurós fizetésemelést követel a közszférában dolgozó kétmillió munkavállalónak. A munkaadói oldal ajánlata 3,3 százalék. A figyelmeztető sztrájk március eleje óta tart, megszakításokkal és mindig más-más tartományokban.

Kedden a repterek mellett Hamburgban, Rajna-vidék–Pfalz és Saar-vidék tartományban sztrájkolnak, mások mellett a köztisztasági vállalatok és a közösségi közlekedési vállalatok dolgozói.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.