Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Június 03. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Tájékoztató a 2022. évi kötelező ebösszeírásról

Tájékoztató a 2022. évi kötelező ebösszeírásról

Dombóvár Város Önkormányzata 2022. június 1. napjától 2022. július 31. napjáig terjedő időszakban végzi az ebösszeírást.

TÁJÉKOZTATÓ A 2022. ÉVI KÖTELEZŐ EBÖSSZEÍRÁSRÓL

Tisztelt Ebtulajdonosok, Ebtartók!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (a továbbiakban: Ávt.) 42/B. §. (1) bekezdése alapján a tartás helye szerint illetékes települési önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel, három évente legalább egy alkalommal eb-összeírást végez.

Az Ávt. 42/B. § (3) bekezdése szerint a települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az Ávt. 42/A § (4) bekezdésében meghatározott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást vezet, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Dombóvár Város Önkormányzata 2022. június 1. napjától 2022. július 31. napjáig terjedő időszakban végzi az ebösszeírást.

Figyelemmel az Ávt. 42/B. § (5) bekezdésének értelmében, az eb tulajdonosa és tartója ebösszeíráskor köteles a kért adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani, így azoknak is ki kell tölteni az adatlapot, akik az előző, 2018. évi ebösszeíráskor már szolgáltattak adatot.

Tájékoztatom az ebtulajdonosokat és ebtartókat, hogy 2013. január 1-től a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chippel) megjelölve tartható, ezért kérem, hogy szíveskedjenek a transzponderrel még nem rendelkező ebeket állatorvosnál megjelöltetni.

Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik, ezért az ebösszeíráshoz összeállított „Ebösszeíró adatlap" beszerzése az ebtulajdonosok, illetve ebtartók kötelessége.

Az „Ebösszeíró Adatlap" beszerezhető:
- a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal portáján (7200 Dombóvár, Szabadság u. 18.), illetve a Városüzemeltetési Iroda titkárságán (7200 Dombóvár, Bezerédj u. 14. I. em.),
- letölthető az önkormányzati weboldalról a https: //dombovanhu/Onkormanyzat/Unintezesi-kalauz/Varosuzemeltetessel-kapcsolatos-ugyek/ linken (Ügyintézési kalauz/Városüzemeltetéssel kapcsolatos ügyek/ Egyéb nyomtatványok és tájékoztatók),
- e- önkormányzat portálon (Ebösszeíró adatlap) - nyomtatással, fénymásolással korlátlanul sokszorosíthatók.

Több eb esetén ebenként külön-külön kell az adatlapot az eb oltási könyve, kisállat útlevele, törzskönyve alapján kitölteni.

Kérem, hogy az „Ebösszeíró adatlapot" teljes körűen szíveskedjenek kitölteni, aláírni, és az ebösszeírási időszak végéig, azaz legkésőbb 2022. július 31. napjáig visszajuttatni:
- személyesen a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal Városüzemeltetési Iroda titkárságára (7200 Dombóvár, Bezerédj u. 14. I. em.),
- levélben, postai úton a 7200 Dombóvár, Bezerédj u. 14. címre, - elektronikus úton (aláírva, beszkennelve) az ebosszeiras@dombovar.hu címre megküldve,
- e- önkormányzat portálon elektronikus űrlap (Ebösszeíró adatlap) kitöltésével és beküldésével.

Felhívom az ebtulajdonosok és ebtartók figyelmét, hogy az ebösszeírásra vonatkozó adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését az Önkormányzati Hivatal ellenőrzi.

Aki adatszolgáltatási kötelezettségének nem tesz eleget, az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII.31.) Korm. rendelet 3. melléklet d) pontja alapján ebenként 150.000 Ft állatvédelmi bírság megfizetésére kötelezhető.

Felhívom az ebtulajdonosok és ebtartók figyelmét, hogy annak érdekében, hogy a nyilvántartás aktuális információkat tartalmazzon, az ebösszeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkező változásokat a változás bekövetkezésétől számított 8 napon belül írásban bejelenteni. Az ebtartásban bekövetkezett változás (az eb elveszett, elhullott, más ebtartartóhoz került) bejelentésére szolgáló változás bejelentő adatlap, valamint az új eb tartásának bejelentésére szolgáló adatlap folyamatosan beszerezhető a Dombóvári Polgármesteri Hivatalban, valamint letölthető a honlapról. A regisztrált eb adatának megváltoztatása miatt történő adatmódosítás díjmentes.

Együttműködésüket köszönöm!

dr. Szabó Péter jegyző

Címkék: kutya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.

2024. Április 12. 08:00, péntek | Helyi

Lomtalanítás Dombóváron

Idén két időpontban április 13-án és 27-én lesz Dombóvár különböző részein lomtalanítás. Utcákra lebontva az időpontokat cikkünkben olvashatják.