Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Március 29. 23:41, kedd | Helyi

Takarítással indult a Sárga nap az újdombóvári suliban - képgalériával

Takarítással indult a Sárga nap az újdombóvári suliban - képgalériával

Hagyomány a József Attila Általános Iskolában, hogy minden tavasszal legalább egy tanórát szánnak az iskolaépületnek és a környezetének takarítására. Március 29-én reggel minden Újdombóváron tanuló diák a nap első negyvenöt perc

Becsengetnek a Petőfi téri körforgalomnál. A diákönkormányzat által Furi hétnek keresztelt időszak Sárga napjának – aki teheti, visel ilyen színű ruhadarabot – első tanórája rendhagyó módon takarít-óra.

Az első, második és harmadik osztályosok főként saját osztálytermeiket teszik rendbe és takarítják. A negyedikesek, ötödikesek, hatodikosok, hetedikesek és nyolcadikosok a köddel dacolnak odakint. Kezük alatt csinossá, rendezetté, sőt – amennyire lehet – virágossá válik az iskolaudvar. Az egyik gyerekcsapat az újdombóvári temetőben gondozza Gábor Béla, az 1929-ben önálló épületben létrehozott újdombóvári elemi iskola első igazgatójának sírját. Jólesik a friss levegő, még ha tiszta párás is.

Kicsengetnek. Jó nézni a rendet odabent és odakint. Ha most még a nap is kisütne! Később ez is összejött…

Ez a hét egyben Dombóvár Hete is, amelyet a várossá avatás 41. évfordulójának tiszteletére tartanak. Az újdombóvári akció a hivatalos ünnepi rendezvénysorozat része volt.


A külső munkálatokról készült képgalériánk a Szórakozó negyedben található, és a lenti képre kattintva közvetlenül is megnyitható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.