Városlista
2019. december 14, szombat - Szilárda

Hírek

2011. Március 29. 23:41, kedd | Helyi

Takarítással indult a Sárga nap az újdombóvári suliban - képgalériával

Takarítással indult a Sárga nap az újdombóvári suliban - képgalériával

Hagyomány a József Attila Általános Iskolában, hogy minden tavasszal legalább egy tanórát szánnak az iskolaépületnek és a környezetének takarítására. Március 29-én reggel minden Újdombóváron tanuló diák a nap első negyvenöt perc

Becsengetnek a Petőfi téri körforgalomnál. A diákönkormányzat által Furi hétnek keresztelt időszak Sárga napjának – aki teheti, visel ilyen színű ruhadarabot – első tanórája rendhagyó módon takarít-óra.

Az első, második és harmadik osztályosok főként saját osztálytermeiket teszik rendbe és takarítják. A negyedikesek, ötödikesek, hatodikosok, hetedikesek és nyolcadikosok a köddel dacolnak odakint. Kezük alatt csinossá, rendezetté, sőt – amennyire lehet – virágossá válik az iskolaudvar. Az egyik gyerekcsapat az újdombóvári temetőben gondozza Gábor Béla, az 1929-ben önálló épületben létrehozott újdombóvári elemi iskola első igazgatójának sírját. Jólesik a friss levegő, még ha tiszta párás is.

Kicsengetnek. Jó nézni a rendet odabent és odakint. Ha most még a nap is kisütne! Később ez is összejött…

Ez a hét egyben Dombóvár Hete is, amelyet a várossá avatás 41. évfordulójának tiszteletére tartanak. Az újdombóvári akció a hivatalos ünnepi rendezvénysorozat része volt.


A külső munkálatokról készült képgalériánk a Szórakozó negyedben található, és a lenti képre kattintva közvetlenül is megnyitható.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 13. 13:33, péntek | Helyi

Könyvadomány a Bibliotékának...

A Földi István Könyvtár és a Fekete István Kulturális Egyesület 1996 óta partneri kapcsolatokat ápol.

2019. December 13. 10:16, péntek | Helyi

OviZsaru Gyulajon

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Galló József Általános Iskola és Magoncka Óvodájában jártak a Dombóvári Rendőrkapitányság munkatársai.

2019. December 12. 08:31, csütörtök | Helyi

Mikulás balettcipőben

Minden év december 6-án érkezik meg a Mikulás a gyermekekhez. Most is nagy izgalommal várták iskolásaink az érkezését.

2019. December 11. 16:07, szerda | Helyi

Belügyminiszteri elismerést kapott Tóth Szilvia

Hosszú időn át végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként kapott belügyminiszteri elismerést Tóth Szilvia rendőr főtörzszászlós, a Dombóvári Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója.