Városlista
2020. június 1, hétfő - Tünde

Hírek

2011. Március 10. 19:23, csütörtök | Helyi

Talán heteken belül végre újra használhatják az iskolaépületet

Talán heteken belül végre újra használhatják az iskolaépületet

Március másodikán a megrendelő dombóvári önkormányzat és a műszaki ellenőrök, hetedikén pedig a kivitelező Strabag-MML Kft. részéről írták alá a Belvárosi Általános Iskola Hunyadi téri épületének műszaki átadás-átvételérő

Az önkormányzat reményei szerint néhány héten belül megkezdődhet a visszaköltözés, és egy év után végre birtokba vehetik a felújított iskolaépületet a diákok és a pedagógusok – derülnek ki a fentiek egy, a Városházáról hozzánk eljuttatott sajtóközleményből.

Reméljük, megalapozott az önkormányzat optimizmusa, mivel úgy tudjuk, hogy a tavaly tavasz óta számos különböző helyen működő iskola pedagógusainak és a diákok szüleinek már igen fogytán van a türelme. Az átadást ugyanis először tavaly szeptemberre tervezték, majd ez folyamatosan tolódott későbbre. Közben pedig egyre több magatartási és tanulmányi probléma merült fel a diákoknál.

A Belvárosi Iskola felújítását egy 1,2 milliárd forintnyi uniós és magyar állami támogatásból, és ennek tíz százalékát kitevő saját forrásból gazdálkodó projekt teszi lehetővé. Az „Együtt egymással, gyermekeinkért, a jövőért! - Új K.O.R. (Új Kapos menti Oktatási Rendszer)” címet viselő fejlesztésben Dombóvár és a kistérség három további települése, Döbrököz, Kaposszekcső és Csikóstőttős önkormányzatai vesznek részt.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 31. 19:09, vasárnap | Helyi

Melegszik az idő június első napjaiban

Melegszik az idő június első napjaiban, a jövő hét végén helyenként akár 30 Celsius-fok is lehet

2020. Május 31. 10:31, vasárnap | Helyi

Pár óra alatt több mint 80 szabálysértő Tolna megyében - videóval

Tolna megyében ezúttal a biztonsági öv használatát ellenőrizték a rendőrök.

2020. Május 30. 16:00, szombat | Helyi

Kerékpárosbarát címre pályázhatnak a munkahelyek és települések

Négy kategóriában várják a munkahelyek és a települések jelentkezését is.

2020. Május 30. 09:00, szombat | Helyi

Megkezdődhettek az edzések a Farkas Attila Uszodában

A DSI sportolói május 29-től megkezdhetik az edzéseket a Farkas Attila Uszodában. A létesítményt egyelőre csak az egyesület veheti igénybe, az előírt szabályok betartása mellett.