Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Március 10. 19:23, csütörtök | Helyi

Talán heteken belül végre újra használhatják az iskolaépületet

Talán heteken belül végre újra használhatják az iskolaépületet

Március másodikán a megrendelő dombóvári önkormányzat és a műszaki ellenőrök, hetedikén pedig a kivitelező Strabag-MML Kft. részéről írták alá a Belvárosi Általános Iskola Hunyadi téri épületének műszaki átadás-átvételérő

Az önkormányzat reményei szerint néhány héten belül megkezdődhet a visszaköltözés, és egy év után végre birtokba vehetik a felújított iskolaépületet a diákok és a pedagógusok – derülnek ki a fentiek egy, a Városházáról hozzánk eljuttatott sajtóközleményből.

Reméljük, megalapozott az önkormányzat optimizmusa, mivel úgy tudjuk, hogy a tavaly tavasz óta számos különböző helyen működő iskola pedagógusainak és a diákok szüleinek már igen fogytán van a türelme. Az átadást ugyanis először tavaly szeptemberre tervezték, majd ez folyamatosan tolódott későbbre. Közben pedig egyre több magatartási és tanulmányi probléma merült fel a diákoknál.

A Belvárosi Iskola felújítását egy 1,2 milliárd forintnyi uniós és magyar állami támogatásból, és ennek tíz százalékát kitevő saját forrásból gazdálkodó projekt teszi lehetővé. Az „Együtt egymással, gyermekeinkért, a jövőért! - Új K.O.R. (Új Kapos menti Oktatási Rendszer)” címet viselő fejlesztésben Dombóvár és a kistérség három további települése, Döbrököz, Kaposszekcső és Csikóstőttős önkormányzatai vesznek részt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.