Városlista
2021. szeptember 24, péntek - Gellért

Hírek

2011. Szeptember 09. 11:00, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Támogatják a munkahelyteremtést Dombóváron

Támogatják a munkahelyteremtést Dombóváron

Saját forrásból havonta ötezer forinttal támogatja a dombóvári önkormányzat a bérpótló támogatásban részesülők foglalkoztatását - közölte a dombóvári városháza az MTI-vel.

A szeptember 1-jén életbe lépett rendelet szerint a támogatást új foglalkoztatást biztosító álláshelyre nyújtja az önkormányzat maximum egy évre. Egy vállalkozás legfeljebb 150 főre igényelhet támogatást, ami azt jelenti, hogy maximum havi 750 ezer forinthoz juthat.

Szabó Loránd polgármester az MTI-nek elmondta: a munkahelyteremtési támogatás forrása a bérpótló juttatáshoz adott önkormányzati támogatás; a havi 28.500 forintos ellátásból az önkormányzatoknak 5.600 forintot kell fizetniük. Amennyiben foglalkoztatják az ellátásban részesülőket, a város a munkáltatónak ad nagyságrendileg ekkora összeget.

A munkaügyi kirendeltség adatai szerint Dombóváron 2010 júliusában 294 fő kapott rendelkezésre állási támogatást, illetve bérpótló juttatást. A városban a munkanélküliek száma meghaladja az ezer főt, a munkanélküliek aktív népességhez viszonyított aránya 9,8 százalék.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 23. 13:18, csütörtök | Helyi

„Maradj egészséges, közlekedj fenntarthatóan!”

Az idei évben az Autómentes Nap keretében rendezte meg Dombóvár Város Önkormányzata és a Dombóvári Sportszövetség a Sport napját Dombóváron, így kapcsolódva az ez évi szlogenhez: „Maradj egészséges, közlekedj fenntarthatóan!”

2021. Szeptember 22. 08:24, szerda | Helyi

Egy év szünet után szervezték meg idén a Tűzkakas Diáktűzoltó Versenyt

Ismét összemérhették tudásukat az általános iskolai diákok Kurdon.

2021. Szeptember 21. 08:30, kedd | Helyi

A száz éve született Szenes Hannáról nyílt kiállítás Dombóváron

A száz éve született izraeli-magyar költő, a második világháború idején mártírhalált halt katona, Szenes Hanna életét bemutató kiállítás nyílt Dombóváron, a Riesz József Emlékházban.

2021. Szeptember 20. 09:48, hétfő | Helyi

Az összetartozás jegyében telt el a somogyi rendhagyó őszi megyenap

Többek között Bodó Imre ny. agrármérnök, helytörténész, múzeumalapító is átvehette a Somogy Polgáraiért díjat.