Városlista
2019. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2018. December 13. 08:15, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

„Tanár úr kérem” bemutató Dombóváron

„Tanár úr kérem” bemutató Dombóváron

A Szekszárdi Szakképzési Centrum Esterházy Miklós Szakképző Iskolájának és a Szent Orsolya Iskolaközpontnak az összefogásával állították színpadra Karinthy Frigyes karcolatfüzérét,

melynek december 10-én volt a bemutatója a Tinódi Házban.

A 19. század végi és a 20. század eleji iskolai életet bemutató művet először 1916-ban jelentette meg Vértes Marcell rajzaival Dick Manó könyvkiadó. Az író diákéveire való visszaemlékezést tartalmazó művet a helyi középfokú oktatási intézmény és az egyházi fenntartású általános iskola összefogásával állították színpadra. A rendező és a dramaturg feladatait Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Sándor Színház igazgatója vállalta magára. A Jászai Mari-díjas színművész az elmúlt hetekben számos próbát tartott a fiatalokból és pedagógusokból álló szereplőgárdának.

A Tinódi Ház nagyterme teljesen megtelt érdeklődőkkel a „Tanár úr kérem” című darab december 10-én tartott premierjén. A diákok és azok szülei, tanítói és tanárai egy kamaszfiú szemével láthatták a több mint 100 évvel ezelőtti iskolai mindennapokat: a felelések és a dolgozatok miatti félelmet, a csínyek és a nagy nevetések, valamint a viták és a békülések nosztalgikus hangulatát.
Albert Melanie, Bóna Felícia, Bubori Martin, Fenyvesi Gábor, Klenota Nóra, Kővári Gellért, Orsós Dávid és Pászti Zsolt remekül formálta meg a különböző karaktereket. A Tolcsvay László és Fenyvesi Gábor által szerzett zenéket Csáki Gréta, Győri Márk, Kemény Bulcsú, Nádasdi Noel, valamint Stieb Kornélia nagyszerűen játszotta el.
A bemutatót megtisztelte jelenlétével a darab írójának unokája, Karinthy Márton. A Kossuth-díjas színházigazgató-rendező-író elismeréssel szólt a látottakról és hallottakról.
A szereplőknek Bükösdi Olga, a Szekszárdi Szakképzési Centrum Esterházy Miklós Szakképző Iskolájának tagintézmény-vezetője és Kerényi Zsolt, a Szent Orsolya Iskolaközpont igazgatója egy-egy szál virággal köszönte meg a fárasztó próbákat, valamint a közönség körében „vastapsot” arató előadást.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 16. 08:00, vasárnap | Helyi

Az egészségnapon szűrésekkel, tanácsadással várták az érdeklődőket

Június 13-án a Szent Lukács Kórház Egészségfejlesztési Irodája egészségnapot tartott a térség fekvőbeteg- és járóbeteg-ellátását végző egészségügyi intézményben.

2019. Június 15. 07:00, szombat | Helyi

Lomtalanítás a szőlőhegyi présház-tulajdonosoknak

A szőlőhegy tisztaságának megóvása érdekében két 30 köbméteres hulladékgyűjtő konténert helyeztetett ki májusban a város önkormányzata a nyergesi buszfordulóhoz, valamint a Tűzlepke sor és a Vincellér-dűlő kereszteződéséhez.

2019. Június 14. 10:10, péntek | Helyi

Kelemen-Loboda Dorián ötödikként zárt terepakadály-futásban

únius 8-án Cseszneken rendezték meg hatodik alkalommal a PannonHajsza elnevezésű OCR-versenyt,

2019. Június 14. 09:14, péntek | Helyi

Helyreállítják a tönkrement utakat

A magunk mögött hagyott viszonylag enyhe tél sem kímélte a város önkormányzatának tulajdonában és kezelésében lévő közutakat. Az azokon keletkezett lyukak aszfalttal történő befoltozását egy helyi vállalkozó végzi.