Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Május 05. 23:51, csütörtök | Helyi

Táncházat és bált rendeztek, hogy jobban megismerjék egymást - képgalériával

Táncházat és bált rendeztek, hogy jobban megismerjék egymást - képgalériával

A "Legyen az esély egyenlő, esélyteremtés a Sásdi kistérségben" című, uniós támogatással futó program biztosított lehetőséget a Sásdi Római Katolikus Plébániának arra, hogy óvodásoknak, iskolásoknak és felnőtteknek tart

A felnőtteknek rendezett locsolóbál kezdetén Rosner Zsolt helyettes plébános köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, hogy a magyar hagyományok napjának megszervezésével az volt a szándékuk, hogy minden korosztály megmerítkezhessen a néptánc igényes és hagyományokban gazdag világában. Erre pedig azért van szükség, mivel a tradíciók kiveszőfélben vannak ezen a vidéken. Szavaiból kiderült, hogy olyan személyeket hívtak meg, akik igénylik, hogy találkozzanak másokkal, akik tudnak egymásnak örülni. Minderre a helyettes plébános kitűnően alkalmasnak látta az estét. A jelenlévőket arra biztatta, hogy - jó sásdi szokás szerint - ne csak mindenki a maga asztaltársasága körében forogjon, hanem a tánc és beszélgetés révén lépjen ki ebből, és ismerjen meg másokat. Célként fogalmazta meg, hogy az önfeledt, de mégis igényes, mulatásban a vendégek rátaláljanak egymásra, és ezen keresztül a szeretetre, amelyet a vallásosabbak Istennek neveznek. Mielőtt megnyitotta volna a bált, még elmondta, az együttlétből kialakulhat egy olyan hangulat, egy olyan öröm, amely elvetheti a sásdi közélet magvát, és a résztvevők lehetnek az új vetés hírvivői az elkövetkezendő években.

A megnyitót követően a komlói Pöndöly Néptánc és Hagyományőrző Egyesület táncosai és fúvószenekara adott először ízelítőt ritkán megtapasztalható hosszúhetényi táncokból, majd a vendégeket tanították meg ezek legfontosabb lépéseire.

Az egyórás, jelentős kimelegedést kiváltó táncházat éjszakáig tartó bál követte, amely kitűnő szórakozási és beszélgetési lehetőséget biztosított a résztvevőknek.

A rendezvényről készült fotógalériánk a képre kattintva megtekinthető.



Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.