Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. Június 25. 11:00, szerda | Helyi
Forrás: Tóth Erzsébet

Tanévzáró Kaposszekcsőn

Tanévzáró Kaposszekcsőn

únius 19-én felkerült a jelképes lakat a kaposszekcsői iskolára. A délutáni tanévzárón elbúcsúztak gyerekek, felnőttek a 2013/14-es tanévtől.

A műsor alaphangulatát a 4. osztály vidám, nyárváró műsora adta meg Esküdt Csilla és Esküdt Andrásné tanítók irányításával. Verseltek, táncoltak, énekeltek arról, mi mindenre jó a nyár, mennyi mindent lehet a szünidőben csinálni.

A műsor után Fazekas Gáspár igazgató köszöntötte a megjelenteket, beszámolt az elmúlt tanév jelentősebb eredményeiről. Majd a gyerekek számára várva várt pillanatok következtek. Kiosztották az okleveleket, jutalomkönyveket, amiket kitűnő tanulmányi eredményért, tanulmányi versenyeken való sikeres részvételért, jó sportteljesítményért ítélt oda az iskola nevelőtestülete. A Német Nemzetiség Önkormányzat is díjazta a legkiválóbb tanulókat. Kiemelt díjat és pénzjutalmat kapott Pozsgai Alexa 4. osztályos és Somlyai Fédra 8. osztályos tanuló. Mindketten a következő tanévet az Illyés Gyula Gimnáziumban folytatják majd.

Csapó Gyuláné polgármester az általa alapított díjat Somlyai Fédra 8. osztályos tanulónak adta át. A jutalom indoklása: kitűnő tanulmányi eredmény, példamutató magatartás és több éven keresztül a közösségért végzett kiemelkedő munka.
Kaposszekcső Gyermekeiért Alapítvány 20.000 Ft-os díját, amit kitűnő tanulmányi eredményhez és legalább egy megyei vagy országos versenyen elért 1-3. helyezését adtak, az eddigi kilenc fő után az idén ketten is átvehették. Somlyai Flóra 6. osztályos és Somlyai Fédra 8. osztályos tanulók.

Horváth Sándorné, a Kaposszekcső Gyermekeiért Alapítvány kuratóriumi elnöke lemondott tisztségéről, helyette a tagok Tóth Antalnét választották meg. Ez az alapítvány már sok-sok éve támogatja az iskolások (nemcsak az általános) gyerekek tanulmányait, kirándulásait, életét. Köszönet az alapítóknak és az azóta oda befizetőknek is!

Mindezek után Fazekas Gáspár igazgató elővette a jelképes kulcsot és bezárta a tanévet.

Címkék: tanévzáró

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.