Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Szeptember 25. 09:44, kedd | PR
Forrás: Arrabonamédia

Tapasztalatok az energetikai szakreferens szolgáltatásról

Tapasztalatok az energetikai szakreferens szolgáltatásról

Mióta megalkották a 2015. évi LVII. törvényt, pontosan be van határolva, hogy milyen kötelező feladatai vannak egy energetikai szakreferensnek.

Az LG Energia Kft. okleveles szakembereinek segítségével mai cikkünkben összegyűjtöttük, hogy milyen tapasztalatokat szereztek gyakorlati úton az utóbbi időben ezen a területen.

Milyen a „törvényi minimum” szolgáltatásuk?

Olyan szervek, illetve nagyvállalatok, melyek kötelesek igénybe venni az energetikai szakreferens szolgáltatást, gyakran keresik meg az LG Energia Kft. munkatársait, hogy energiafelhasználásuk mértékét, valamint energiamegtakarításra vonatkozó elképzeléseiket egyeztessék, elősegítsék adatgyűjtéssel, megvalósítható ötletekkel. A legfontosabb minimum elvárás, amit ügyfeleik velük szemben követelhetnek, az a törvényi kötelezettség teljesítése, valamint a határidős adatszolgáltatásuk.

Milyen további esetekben lehetnek még a segítségünkre?

Milyen egyéb esetben keresték még meg a céget? A törvényi minimumnál jóval szélesebb körű szolgáltatás nyújtható, mint gondolnánk első pillanatban:

  • Auditok méréseit kérték ki, egy energiahatékonysági célokat szolgáló beruházás megvalósításához, amihez adókedvezményt kívántak igénybe venni (a beruházás 30%-áig, de maximum 15 millió Euróig vehető igénybe).

  • Hazai és/vagy EU energetikai pályázatokban működtek közre: műszaki tanulmányokat készítettek, a megvalósuló pályázatoknál pedig mint megfigyelők és ellenőrök működhettek közre.

  • Energetikai beszerzési és közbeszerzési tenderek ajánlat kérésében, dokumentációinak összeállításában is segítséget nyújtottak. Részt vettek a műszaki dokumentációban, szakmai véleményezésben, szakmai kiegészítő kérdéseket tettek fel, melyek megválaszolásával közelebb vitték az ügyet a szakmai bírálat pozitív értékelésében.

  • Energiahatékony szemléletmód és magatartásminta kialakításában segítettek vállalatoknál, illetve vállalatokon belül azáltal, hogy különböző mutatószámok alapján hívták fel a figyelmet az esetleges energetikai veszteségekre, vagy nem megfelelő hatásfokon működő egységekre.

  • Javaslatokat tettek további belső mérőórák telepítésére, hogy az adatgyűjtéssel további javaslatokat tudjanak tenni az energia csökkentésére.

  • Épületenergetikai tanúsítványt készítettek.

  • Az energiahatékonysággal és környezettudatossággal kapcsolatos verseny/rendezvények/pályázatok megfigyelését végezték, felhívták rá a figyelmet.

  • A dolgozók szemléletváltásában részt vettek azáltal, hogy előadásokat tartottak, ismeretterjesztő anyagokat szerkesztettek és osztottak szét közöttük.

  • A vállalati közüzemekkel kapcsolatban felmerülő kérdésekben működtek közre, véleményezték a szerződéseket, segítették azok kidolgozását, szakmai tanácsokkal és javaslatokkal a megbízó vállalatnak.

  • Energia és közüzemi számlák feldolgozását, nyilvántartását vállalták el vállalatoknál. Vizsgálják ilyenkor, hogy a számlák jogszabályi előírásoknak megfelelően készülnek-e.

Jól látható tehát, hogy milyen sok esetben van szükség energetikai szakreferens szolgáltatásra, hiszen jelentős eredményeket lehet elérni a segítségével. Ha úgy érzi, hogy cégének éppen erre a hozzáállásra és szakértelemre van szüksége, keresse fel bátran az LG Energia Kft. munkatársait, akik készséggel állnak rendelkezésére.

Címkék: energia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat