Városlista
2020. november 25, szerda - Katalin

Hírek

2020. Augusztus 09. 17:46, vasárnap | Helyi
Forrás: TEOL, fotó:femina.hu

Tartalmas programokkal várta az ifjakat a hittantábor

Tartalmas programokkal várta az ifjakat a hittantábor

Néhány év kihagyás után ismét hittantábort szervezett tizenkilenc általános iskolás diák részvételével a Közösségi Házban, Kaposszekcsőn a Vásárosdombói Katolikus Plébánia.

A táborozók megismerték a kaposszekcsői templom történetét, tanultak a névadóról, Szent Erzsébetről, illetve jeles magyar szentekről is. Elzarándokoltak a szőlőhegyi Szent Anna kápolnához, ahol Kovács Ferenc atya szentmisét celebrált nekik. Mise után játékos akadályversenyen adtak számot tudásukról. Kézműves foglalkozásokon templom makettet, ragasztott mozaikképet készítettek és üvegablakot festettek.

Pénteken Pécsre látogattak, ahol megnézték a Székesegyházat és a Kincstárat, majd egy interaktív foglalkozáson vettek részt. Zárásul a Kálváriánál közös keresztúttal fejezték be a tábort.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 25. 16:03, szerda | Helyi

Zemán Zóra Zoé indulhat az U17-es öttusa világbajnokságon és az Európa bajnokságon

November 21-én a Magyar Öttusa Szövetség válogató versenyt tartott a 2021. évben megrendezésre kerülő U17-U19-es Világbajnokságra.

2020. November 25. 09:00, szerda | Helyi

Pénteken helyezik ki a karácsonyi díszkivilágítást Dombóváron

November 27-én pénteken a Hunyadi tér 12–től a Víztoronyig az egyirányú utca szakaszosan lezárásra kerül a karácsonyi díszkivilágítás felhelyezése miatt.

2020. November 24. 14:10, kedd | Helyi

Ammóniaszivárgás Alsómocsoládon

November 23-án, hétfő este egy üzem szárazáru raktárában a karbantartás során megnyitottak egy vízmentes ammóniát szállító vezetéket a Baranya megyei Alsómocsoládon.

2020. November 24. 08:55, kedd | Helyi

A Dombóvári József Attila Általános Iskola TudásPub-ja

A természettudományi munkaközösség népszerű programja a TudásPub. Idén a jutalmak is az újrahasznosítás szellemében készültek.