Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Szeptember 29. 07:25, csütörtök | Belföld
Forrás: OrintPress

Tejet minden gyermeknek – összefogás az Iskolatej Programért

Tejet minden gyermeknek – összefogás az Iskolatej Programért

„A holnap a mi kezünkben van” - mondta Zséda szerdán, az Iskolatej Világnapja alkalmából a Parlamentben megrendezett programon, amelyen 120 vidéki kisiskolást láttak vendégül.

Az énekesnő szerint napi egy pohár tejjel a gyerekek jövőjét tehetjük jobbá. Simon Attila, helyettes államtitkár kijelentette, a kormány célja, hogy minden gyerek számára elérhetővé tegyék a programot, amelynek támogatási keretét 1,2 milliárd forintra szeretnék emelni.

A civil szervezetek, az önkormányzatok, sportolók, művészek és híres közéleti személyiségek támogatásával országos összefogás indult az ingyenes Iskolatej Program kibővítése céljából. Az Iskolatej Világnapja alkalmából négy megye, hat településéről összesen százhúsz vidéki kisiskolás gyermeket láttak szerdán vendégül a Parlamentben. A rendezvényen többek között olyan ismert személyiségek, mint Keresztes Ildikó, Zsédenyi Adrienn, Schell Judit, Szentpéteri Csilla, Kapocs Zsóka, Csomor Csilla és Beleznay Endre is részt vettek.

Tálosi Tamás, a Cool Tej az Iskoláknak Alapítvány elnöke, aki idén második alkalommal rendezi meg az Iskolatej Világnapját, kiemelte: az Iskolatej Program fejlesztése előrelépést tett az elmúlt évekhez viszonyítva, de még tovább szeretnék kiterjeszteni a programot, hiszen jelenleg a gyerekek csupán 10 százaléka kap ingyenesen egy pohár tejet naponta. Emellett köszönetet mondott azoknak az ismert személyiségeknek, akik a civil kezdeményezés élére álltak.

„Az idén számos intézkedésünkkel növeltük az Iskolatej Program hatékonyságát. A tavalyi 400 millió forintos igényelhető támogatást idén a kétszeresére, azaz 800 millió forintra emeltük.” - mondta Simon Attila, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára. „A programban résztvevő gyereklétszám növekedett. Amíg 2010-ben 150 ezer gyermek kapott iskolatejet, addig 2011-ben már 170-180 ezer gyermek ellátására került sor. A lehetőségeinkhez mérten továbbra is elő kívánjuk segíteni, hogy minél több minőségi tejterméket állítsanak elő a hazai gyártók, és célunk továbbra is megalapozni a fiatal generáció egészséges fejlődését. Az iskolatej program mindkettőben fontos szerepet játszik”- tette hozzá a helyettes államtitkár.

Az országház bejárása és az ünnepi köszöntők után egy pohár friss iskolatejjel koccintottak a gyerekek a politikusokkal és a sztárokkal együtt.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: