Városlista
2021. április 12, hétfő - Gyula

Hírek

2011. December 18. 07:39, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Teljesítette a NAV Matolcsy György plusz negyvenmilliárd forintos előirányzatát

Teljesítette a NAV Matolcsy György plusz negyvenmilliárd forintos előirányzatát

A Munkaerő-átcsoportosítással és többletmunkával sikerült beszednie az állami adóhatóságnak azt a negyvenmilliárd forint áfát, amit még szeptemberben határozott meg Matolcsy György, a nemzetgazdasági tárca vezetője.

Mondta a Magyar Hírlapnak Burillák Attila, a hatóság sajtófőnöke.

Az akadályokat csak úgy tudták sikerrel venni, hogy a legkritikusabb pontokon megtöbbszörözték erőiket, mert kapacitás híján más területekről kellett átmenetileg átcsoportosítani a munkatársakat. A NAV növelte ellenőrzési tevékenységét: az idén 13 százalékkal több adózót vizsgáltak, mint tavaly. Az eredményhez nagyban hozzájárult, hogy a hatóság fejlesztette a revíziókat megelőző kockázatelemzési és egyedi kockázatkezelési rendszerét, s ma már nagy biztonsággal választják ki a költségvetés számára rizikós szektorokat és vállalkozókat. Az adós, vámos és bűnügyi szakemberek együttműködése kézzelfogható eredménnyel járt: átfogó vizsgálatokat rendeltek el az adóelkerülés szempontjából kiemelten kockázatos területeken, például a gabonaszektorban, a húsiparban, a kiskereskedelemben, valamint a jövedéki termékeknél. Utóbbi esetében máris érzékelhető a cigarettacsempészet visszaszorulása.

Burillák Attila kiemelte: folyamatosan figyelemmel kísérték az adóhátralékok alakulását is, s a tartozás keletkezését követő legrövidebb időn belül megtették a szükséges intézkedéseket azok beszedésére. Jelentős túlmunka elrendelésével számotte­vően növelték a hátralékok beszedésére indított végrehajtási eljárások számát, a valós tevékenységet végző, működő – nem fantomizálódott vagy csődbe vitt – vállalkozások esetében pedig sikerült csökkenteni a hátralékot.

Burillák hozzátette, hogy az elhúzódó gazdasági válság és a negatív gazdasági környezet hatásainak enyhítése érdekében az adóhatóság a korábbinál is nagyobb figyelmet fordított a méltányosságra. „Nem célunk ugyanis sem a működő adózók ellehetetlenítése, sem a pénz kivonása. Egyensúlyt kell tartani a költségvetés érdekeit biztosító behajtási tevékenység és az adózók működését segítő méltányosság között” – emelte ki a sajtófőnök.


OrientPress Hírügynökség

Címkék: adóhatóság

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 12. 05:00, hétfő | Belföld

Ismét jelentősen lehűl az idő

Ismét jelentősen, egy nap alatt mintegy 10 fokos lehűlés várható a következő napokban. A hét nagy részén borús, esős idő lesz jellemző, nem csak eső, néhol havazás is lehet

2021. Április 11. 18:01, vasárnap | Belföld

Ittasan, jogsi és a tulajdonos tudta nélkül vezette az autót

A kesztyűtartóban volt az indítókulcsa, így tudta elvinni a gépkocsit a karcagi férfi.

2021. Április 11. 17:52, vasárnap | Belföld

Volt telitalálatos a hatoslottón!

Ezekkel a számokkal valaki közel 220 milliót nyert

2021. Április 11. 16:04, vasárnap | Belföld

Több mint 15 millió forintot csalt ki

Többeket is átvert befektetési lehetőségekkel. A zalaegerszegi rendőrök most fejezték be a nyomozást a fiatal férfi ügyében.