Városlista
2020. április 7, kedd - Herman

Hírek

2011. December 18. 07:39, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Teljesítette a NAV Matolcsy György plusz negyvenmilliárd forintos előirányzatát

Teljesítette a NAV Matolcsy György plusz negyvenmilliárd forintos előirányzatát

A Munkaerő-átcsoportosítással és többletmunkával sikerült beszednie az állami adóhatóságnak azt a negyvenmilliárd forint áfát, amit még szeptemberben határozott meg Matolcsy György, a nemzetgazdasági tárca vezetője.

Mondta a Magyar Hírlapnak Burillák Attila, a hatóság sajtófőnöke.

Az akadályokat csak úgy tudták sikerrel venni, hogy a legkritikusabb pontokon megtöbbszörözték erőiket, mert kapacitás híján más területekről kellett átmenetileg átcsoportosítani a munkatársakat. A NAV növelte ellenőrzési tevékenységét: az idén 13 százalékkal több adózót vizsgáltak, mint tavaly. Az eredményhez nagyban hozzájárult, hogy a hatóság fejlesztette a revíziókat megelőző kockázatelemzési és egyedi kockázatkezelési rendszerét, s ma már nagy biztonsággal választják ki a költségvetés számára rizikós szektorokat és vállalkozókat. Az adós, vámos és bűnügyi szakemberek együttműködése kézzelfogható eredménnyel járt: átfogó vizsgálatokat rendeltek el az adóelkerülés szempontjából kiemelten kockázatos területeken, például a gabonaszektorban, a húsiparban, a kiskereskedelemben, valamint a jövedéki termékeknél. Utóbbi esetében máris érzékelhető a cigarettacsempészet visszaszorulása.

Burillák Attila kiemelte: folyamatosan figyelemmel kísérték az adóhátralékok alakulását is, s a tartozás keletkezését követő legrövidebb időn belül megtették a szükséges intézkedéseket azok beszedésére. Jelentős túlmunka elrendelésével számotte­vően növelték a hátralékok beszedésére indított végrehajtási eljárások számát, a valós tevékenységet végző, működő – nem fantomizálódott vagy csődbe vitt – vállalkozások esetében pedig sikerült csökkenteni a hátralékot.

Burillák hozzátette, hogy az elhúzódó gazdasági válság és a negatív gazdasági környezet hatásainak enyhítése érdekében az adóhatóság a korábbinál is nagyobb figyelmet fordított a méltányosságra. „Nem célunk ugyanis sem a működő adózók ellehetetlenítése, sem a pénz kivonása. Egyensúlyt kell tartani a költségvetés érdekeit biztosító behajtási tevékenység és az adózók működését segítő méltányosság között” – emelte ki a sajtófőnök.


OrientPress Hírügynökség

Címkék: adóhatóság

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 07. 12:00, kedd | Belföld

Országos tiszti főorvos: Egyre nagyobb az esély a koronavírus-megfertőződésre

Budapest góccá válhat, ha nem tartják be a korlátozásokat - írja a hirado.hu az operatív törzs keddi sajtótájékoztatója után.

2020. Április 07. 11:15, kedd | Belföld

Robbanás történt egy petőfibányai társasház felső emeletén

Robbanás történt egy háromszintes társasház felső emeletén Petőfibányán, a balesetben egy ember megsérült - közölte a Heves megyei katasztrófavédelmi szóvivő kedden az MTI-vel.

2020. Április 07. 09:41, kedd | Belföld

Megölte édesanyját egy mogyoródi nő

Több késszúrással megölte édesanyját egy 55 éves mogyoródi nő - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a rendőrség honlapján.

2020. Április 07. 09:00, kedd | Belföld

Hatvan speciális mentőegység dolgozik az országban a koronavírus miatt

Hatvan kijelölt, speciális védőeszközökkel ellátott mentőegység dolgozik az országban, kifejezetten azokat az embereket látják el, akiknél felmerül a koronavírus-fertőzés gyanúja.