Városlista
2021. október 19, kedd - Nándor

Hírek

2021. Augusztus 08. 12:31, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Teljesítményfokozókkal üzletelőket fogtak el a rendőrök

Teljesítményfokozókkal üzletelőket fogtak el a rendőrök

Nemzetközi nyomozás részeként fogtak el a rendőrök két férfit, akik illegális teljesítményfokozókkal üzleteltek - írta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a police.hu oldalon.

Azt írták: a rendőrök egy magyar, cseh és román rendőrök alkotta, az Europol által koordinált nemzetközi nyomozócsoport munkája során még 2020 áprilisában hallgattak ki egy 65 éves szentendrei férfit, akinél nagy mennyiségben foglaltak le teljesítményfokozó szereket. Ezután Csehországban, Szlovákiában és Romániában is rajtaütéseket tartott a rendőrség, Aradon a szerek ipari mennyiségű előállításához használt gyártósort és a tabletták, valamint az ampullák csomagolásához szükséges kellékeket találtak.

A szentendrei férfi azonban tovább folytatta tevékenységét, őt szerdán Budapesten fogták el, ahol egy 65 éves kecskeméti nyugdíjassal üzletelt. A rendőrök több, ampullákkal, illetve tablettákkal tömött dobozt, feljegyzéseket és összegeket tartalmazó noteszt, valamint több százezer forintot foglaltak le tőlük.

Hozzátették: a szerek hatóanyagát, összetételét szakértők vizsgálják, az elsődleges megállapítások szerint legtöbbjük vényköteles, hatóanyaguk vélelmezhetően illegális gyógyszereket is tartalmazó, tiltott teljesítményfokozó szer.

A szentendrei férfi tagadta a terhére rótt bűncselekményt, kecskeméti üzlettársa pedig nem tett vallomást. Ellenük teljesítményfokozó szerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 19. 18:04, kedd | Belföld

Nyugdíjasok nevére kötött életbiztosítást egy nő, vádat emeltek ellene

Nyugdíjasok nevére kötött életbiztosításokat egy 72 éves nő, ezért többrendbeli, jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás, valamint hamis magánokirat felhasználása miatt vádat emeltek ellene

2021. Október 19. 17:03, kedd | Belföld

Európa legnagyobb szuperszámítógépének fejlesztésébe kezd az ITM az OTP-vel

Európa legnagyobb szuperszámítógépének fejlesztésébe kezd az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és az OTP Bank

2021. Október 19. 16:54, kedd | Belföld

Tömegbaleset történt az M1-esen, többen meghaltak

Öt ember meghalt az M1-es autópályán, Bábolna térségében történt balesetben kedd délután - közölte a rendőrség a honlapján.

2021. Október 19. 12:52, kedd | Belföld

Halálos biciklis gázolás történt Kaposvárnál

Kaposvár külterületén egy kerékpáros vesztette életét.